Лазанья - традиційне італійське блюдо. В лазіння макарони представлені у вигляді пластин, які прослоени начинкою. В її якості може виступати як м'ясний фарш, так і овочі. Зараз ми вам розповімо, як готувати лазанью з брокколі.
Рецепт лазаньї з брокколі
Інгредієнти: брокколі - 1 кг; моцарелла - 100 г; пармезан - 50 г; оливкова олія - 30 мл; яйця - 1 шт.; збиті вершки - 200 мл; мускатний горіх - щіпка; вершкове масло - 50 г; борошно - 50 р; лазанья (листи) - 6 шт.; сіль, спеції - за смаком. Приготування У киплячу воду викладаємо листи лазаньї і варимо близько 10 хвилин на невеликому вогні. Щоб листи не склеювалися, у воду можна додати 10 мл оливкової олії. Після закінчення даного часу викладаємо листи в друшляк, щоб стекла зайва рідина. Брокколі розбираємо на суцвіття і також опускаємо в окріп, варимо близько 3 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, а відвар не виливаємо.
Тепер готуємо соус: на сковорідці розігріваємо 20 мл оливкової олії, висипаємо в нього борошно і швидко перемішуємо, обсмажуємо до золотистого кольору. Потім вливаємо склянку відвару, в якому варилася брокколі, додаємо вершки, спеції. Гарненько все перемішуємо і варимо, поки соус не почне густіти. Після цього знімаємо сковороду з вогню, даємо соусу злегка охолонути і вбиваємо 1 яйце, відразу ж перемішуємо, щоб яйце не встиг згорнутися.
Високу форму для запікання змащуємо оливковою олією, на дно наливаємо трохи соусу (щоб просто покрити поверхню), викладаємо 2 листи лазаньї, зверху розміщуємо половину брокколі, яку поливаємо соусом. Знову викладаємо 2 листи лазаньї, знову соус і залишилася брокколі. Знову заливаємо соусом і накриваємо залишилися 2 листами лазаньї, які заливаємо залишками соусу.
Пармезан і моцарелу тремо на тертці, змішуємо і посипаємо зверху лазанью. Відправляємо в духовку при температурі 200 градусів запікаємо 30 хвилин. Готову лазанью з брокколі і вершками виймаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути і розрізаємо на порційні шматочки.
Лазанья з брокколі і грибами
Інгредієнти: лазанья - 12 аркушів; броколі - 300 г; зелений горошок - 200 г; печериці - 200 г; подрібнений базилік - 2 ст. ложки; вершки - 200 мл; рікотта - 300 г; молоко - 300 мл; вершкове масло - 50 г; борошно - 2 ст. ложки; пармезан - 100 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Листи лазаньї варимо згідно інструкції. У глибокій ємності змішуємо вершки, рікотту, додаємо подрібнений базилік, сіль і спеції за смаком і перемішуємо. Печериці нарізаємо пластинами і обсмажуємо на оливковій олії. У підсоленій воді відварюємо до напівготовності горошок і брокколі.
Для соусу на вершковому маслі обсмажуємо борошно, тонкою цівкою вливаємо підігріте молоко і, помішуючи, варимо хвилин 7. Знімаємо соус з вогню і за смаком додаємо сіль і перець. Духовку нагріваємо до 180 градусів. На дно форми для запікання наливаємо 4-5 столових ложок соусу, викладаємо 4 листи лазаньї в один шар, зверху розміщуємо половину брокколі, горошку і грибів, потім - половину сирної
суміші, накриваємо листами лазаньї, знову розкладаємо начинку і накриваємо лазаньєю. Заливаємо зверху соусом і посипаємо тертим сиром. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Взявши за основу будь-якої з наведених вище рецептів можна також приготувати лазанью з брокколі і баклажанами. Для цього цілий великий баклажан ріжемо уздовж навпіл, зріз змащуємо оливковою олією, посипаємо подрібненим часником і запікаємо в духовці хвилин 30 потім ложкою виймаємо м'якоть і добре розминаємо до стану пюре. Додаємо баклажани до решти інгредієнтів начинки і готуємо лазанью.