Різотто з білими грибами - вишукана страва італійської кухні, яке не посоромить навіть самий шикарний святковий стіл! Воно виходить чудово смачним, ніжним і вважається делікатесом. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування різотто з білими грибами.
Різотто з білими сушеними грибами
Інгредієнти: білі сушені гриби - 50 г; цибулина - 1 шт.; оливкова олія - 40 мл; рис - 300 г; сухе біле вино - 150 мл; морська сіль - 05 ч. ложки; сир - 50 р. Приготування Отже, гриби гарненько промиваємо, кладемо їх у миску, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Цим часом на сковороді розігріваємо оливкове масло, викладаємо подрібнену цибулю і пасеруємо його до м'якості кілька хвилин. Потім висипаємо рис і гарненько перемішуємо. Далі дуже повільно вливаємо біле сухе вино і готуємо до повного випаровування алкоголю.
Тепер виймаємо з води гриби, нарізаємо їх невеликими скибочками, додаємо рис і ретельно перемішуємо. Воду, де перебували грибочки, переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього виливаємо її маленькими порціями наша страва, слідкуючи, щоб бульйон повністю вбирався рисом. Готове різотто солимо за смаком, посипаємо тертим на дрібній терочке сиром і, як слід, перемішуємо.
Різотто з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: олія оливкова - 50 мл; цибулина - 1 шт.; рис - 500 г; свіжі білі гриби - 500 г; часник - 4 зубчики; біле сухе вино - 200 мл; масло вершкове - 50 г; курячий бульйон - 15 л; сир - 50 г; вершки 20 % - 100 мл; спеції. Приготування Цибулину і часник чистимо, дрібно шаткуємо. У глибокому сотейнику розігріваємо оливкове масло і кидаємо шматочок вершкового. Далі викладаємо спочатку цибулька і пасеруємо його до прозорої м'якості. Потім висипаємо рис, постійно помішуючи, обсмажуємо все разом хвилини 3 і додаємо подрібнений часничок. Білі гриби обробляємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в сотейник. Після цього поступово вливаємо в різотто біле вино, безперервно помішуючи. Через кілька хвилин додаємо невеликими порціями курячий бульйон , закриваємо блюдо кришкою, трохи зменшуємо вогонь і готуємо страву 15 хвилин до середньої м'якості рису.
Тепер приправляємо всі спеції, солимо за смаком і перемішуємо. Вершки виливаємо в миску, натираємо на дрібній терочке сир і злегка збиваємо все віночком. Знімаємо страву з вогню і ретельно вмішуємо сирно-вершкову суміш і даємо рису трохи постояти. Готове вершкове різотто з білими грибами прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо в гарячому вигляді, розклавши по тарілках.
Різотто з білими грибами в мультиварці
Інгредієнти: білий рис - 15 склянки; свіжі білі гриби - 100 г; овочева сушена суміш - 100 г; зелень петрушки - 1 пучок; сир - 100 г; біле сухе вино - 100 мл; спеції; вода - 2 ст.; олія рослинна. Приготування Гриби обробляємо, нарізаємо скибочками, викладаємо в чашу мультиварки і обсмажуємо на рослинному маслице, виставивши програму «Випічка». Потім додаємо промитий рис, подрібнену зелень: петрушку, базилік і сушені овочі.
Далі поступово вливаємо біле сухе вино і періодично помішуємо, поки алкоголь повністю не випарується. Тепер заливаємо блюдо водою, вибираємо на приладі режим «Гречка», закриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин. Цим часом натираємо на терочке трохи сиру і після звукового сигналу висипаємо його в рис, перемішуємо і залишаємо на функції «Підігрів» ще хвилин на 10. Готове різотто з грибами прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.