Ми вже встигли розглянути величезну кількість рецептів піци, і це стане ще одним доповненням до списку у вашій кулінарній записній книжці. Смачна піца з грибами та ковбасою не зможе залишити байдужою ні дорослих, ні дітей.
Піца з грибами, овочами, ковбасою
Інгредієнти: Для тіста:
сухі дріжджі - 1 пакетик; цукор - 1 ч. ложка; тепла вода - 1 1/4 ст.; борошно - 3 1/3 ст.; сіль - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка. Для начинки:
ковбаса - 300 г; болгарський перець - 1 шт.; консервована кукурудза - 3-4 ст. ложки; гриби - 120 г; томати у власному соку - 400 г; часник - 2 зубчики; сушений базилік - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія; сир моцарелла - за смаком. Приготування Сухі дріжджі розводимо в теплій воді з цукром і залишаємо на 7-10 хвилин або до тих пір, поки на поверхні води не утворюється піна. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі гірки робимо "колодязь", який засипаємо сіль, наливаємо олію і воду з дріжджами. Обережно підгрібаючи борошно з країв "колодязя" замішуємо тісто. Як тільки тісто стане гладким і пружним, а також перестане липнути до рук, викладаємо його в змащену олією миску і залишаємо підійти в теплі 40-45 хвилин.
Поки тісто підходить, займемося соусом. У сковороду наливаємо оливкову олію і швидко обсмажуємо на ньому часник. Виливаємо в сковороду томати у власному соку додаємо за смаком сіль з перцем, а також сушений базилік. Тушкуємо соус до повної однорідності. Гриби обсмажуємо на оливковій олії до випаровування вологи.
Тісто для піци розкачуємо і викладаємо на деко. Змащуємо основу соусом і викладаємо на неї начинку у вигляді грибів, кружечків перцю, кукурудзи та ковбаси. Поверх, при бажанні, можна викласти кружечки свіжих томатів. Посипаємо піцу тертим сиром. Піца з грибами, ковбасою, помідорами і сиром буде готова через 12-15 хвилин готування при 210 градусах.
Рецепт швидкої піци з ковбасою і грибами
Інгредієнти: готова основа для піци - 1 шт.; ковбаса - 250 г; печериці - 120 г; соус песто - 3 ст. ложки; сир моцарелла - 1 кулька; сир пармезан - 1/2 ст.; сир гауда - 1 ст.; зелений лук, рукола - 1 пучок. Приготування
Ковбасу і печериці нарізаємо тонкими шматочками. Гауду і пармезан натираємо на дрібній тертці, а сир моцарелла ріжемо кружальцями. Змащуємо готову основу соусом песто і викладаємо на нього ковбасу і всі сири. Поверх сирів кладемо шматочки сирих грибів і ставимо піцу в розігріту до 200 градусів духовку запікатися до повного розплавлення сиру. Готову піцу посипаємо свіжою зеленню - нарізаним зеленим цибулею і руколою.
Рецепт піци з грибами та ковбасою на сковороді
Інгредієнти: тісто для піци; домашня ковбаса - 500 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; болгарський перець - 1 шт.; гриби - 120 г; маслини - 1 жменя; вершкове масло - 1 ст. ложка; сир проволоне - 250 г; тертий пармезан - 1/2 ст.; томатний соус для піци - 1 1/2 ст. Приготування Готуємо тісто для піци і соус слідуючи попереднім рецептом.
На сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло й обсмажуємо на ньому шматочки домашньої ковбаси до повної готовності. На окремій сковороді обсмажуємо гриби з тонкими кільцями болгарського перцю 5-7 хвилин.
Тісто для піци розкачуємо і викладаємо в змащену маслом сковороду. Ставимо сковороду на малий вогонь і накриваємо кришкою. Пропекаем корж самостійно 10 хвилин, після чого змащуємо його соусом і викладаємо начинку поверх з ковбаси, грибів і овочів. Посипаємо піцу тертим сиром і знову повертаємо на плиту, накривши сковороду кришкою. Готуємо піцу до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.