Піца з 4 видами сиру - одна з найбільш смачних і ароматних видів піц. Із самої назви вже зрозуміло з чого вона складається: ніжна моцарелла, пікантний дор-блю, ароматний емменталь і тертий пармезан. Кожен з них чудово доповнює загальний смаковий букет і є невід'ємним складовим цього італійського блюда. Взагалі сири, що входять до складу начинки, можуть бути різними, але тільки не однаковими за смаком, а оттеняющими один одного. Давайте не будемо даремно гаяти час і дізнаємося вже як приготувати оригінальну піцу з 4 видами сиру.
Рецепт піци з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
вода - 90 л; борошно - 1 ст.; олія оливкова - 1 ст. ложка; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; спеції; мед - 10 р. Для начинки:
сир моцарелла - 100 г; сир м'який з пліснявою - 100 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; сир пармезан - 100 г; сир емменталь - 100 р. Приготування Отже, гарненько борошно просіваємо, додаємо сухі дріжджі і спеції. Окремо трохи підігріваємо воду, кладемо в неї мед і оливкове масло, перемішуємо. Потім з'єднуємо рідку масу з сухою сумішшю і замішуємо гладеньке, не липнущее до рук тісто.
Далі розтягуємо його за формою і переходимо до приготування начинки. Для цього беремо: м'який сир з пліснявою дор-блю, сир емменталь, сир моцарелла і пармезан. Тверді сири натираємо на крупній терочке, трохи потримавши їх в морозильній камері, а моцарелу нарізаємо невеликими тонкими скибочками завтовшки приблизно 05 сантиметра. Окремо в пиалочке змішуємо оливкове масло з італійськими травами і змащуємо вийшла ароматною сумішшю тісто у формі.
Тепер починаємо викладати начинку. Спочатку кладемо сир моцарелла, потім емменталь, дор-блю і посипаємо все пармезаном. Випікаємо піцу в гарячій духовці 20 хвилин.
Рецепт піци з ковбасою і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; молоко - 1 ст.; яйце - 1 шт.; дріжджі сухі - 5 г; олія оливкова - 3 ст. ложки; цукор - 2 ч. ложки; сіль. Для начинки:
сир моцарелла - 100 г; сир горгонзола - 100 г; сир пармезан - 100 г; сир емменталь - 100 г; ковбаса - 100 г; базилік - 6 листочків; олія оливкова; чорний мелений перець. Приготування Борошно гарненько просіваємо через сито, додаємо цукровий пісок, сіль і дріжджі швидкої дії. Яйце окремо збиваємо міксером до легкої піни, вливаємо до нього оливкове масло і тепле молоко. Потім з'єднуємо молочну суміш з сухою і швиденько замішуємо тісто для піци без грудочок. В результаті воно повинно вийти м'яким і не липнути до рук.
Далі накриваємо його рушником і залишаємо підходити протягом години. Готове тісто перекладаємо на стіл, присипаний борошном, і формуємо з нього круглу корж для піци товщиною 5-7 міліметрів. Потім перекладаємо основу на застелений пекарської папером деко, промазуємо її оливковим маслом і в декількох місцях протикаємо вилочкою.
Потім нарізаємо кубиками копчену ковбасу і рівномірно посипаємо
на всю поверхню тіста. Всі види сирів подрібнюємо за допомогою терки і викладаємо їх шарами: спочатку моцарелу, потім горгонзолу, емменталь і пармезан. Після цього злегка приминаем всі верстви долонями і посипаємо зверху улюбленими спеціями за смаком.
Потім відправляємо піцу в духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин, виставивши температуру 180 градусів. Готовність страви визначаємо по коржу: знизу він повинен добре підрум'янитися, а саме тісто стати темно-золотистим. Тепер акуратно дістаємо піцу, перекладаємо на плоске велике блюдо, прикрашаємо листочками базиліку і ставимо на стіл в гарячому вигляді.