Давайте приготуємо сьогодні на вечерю ніжне і напрочуд смачне різотто в вершковому соусі .
Різотто з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти: креветки - 20 шт.; цибулина - 1 шт.; рис - 1 ст.; олія оливкова - 2 ст. ложки; біле сухе вино - 1 ст.; зелену цибулю. Для соусу:
масло вершкове - 50 г; вустерширський соус - 1 ст. ложка; вершки - 50 мл; часник - 3 зубчики. Приготування У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло, вливаємо трохи соусу, вершків і кидаємо подрібнений часничок. Нагріваємо протягом декількох хвилин на середньому вогні. Цим часом чистимо креветки і обсмажуємо їх на грилі. Чистимо цибулину, шаткуємо, кидаємо в каструлю з оливковим маслом, висипаємо рис і вливаємо склянку білого вина. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо протягом 30 хвилин. Потім посипаємо блюдо рубаним зеленим луком, змішуємо з креветками і подаємо до столу, поливши різотто соусом.
Різотто з сьомгою у вершковому соусі
Інгредієнти: філе сьомги - 300 г; рис - 200 г; сир твердий - 100 г; овочевий бульйон - 450 мл; спеції; цибулина - 1 шт.; вершки - 50 мл; масло вершкове - 50 г; часник - 2 зубчики; олія оливкова. Приготування Дрібно шаткуємо очищений цибулька, часник і пасеруємо овочі на оливковій маслечко до рум'яного кольору. Сьомгу нарізаємо невеликими кубиками. У готову обжарку висипаємо промитий рис, вливаємо трохи бульйону і готуємо протягом декількох хвилин до повного всмоктування рисом рідини.
Потім додаємо сьомгу, трохи підсолюємо, перчимо, вливаємо вершки, ще трохи бульйону і перемішуємо. Варимо на маленькому вогні, підливаючи рідина по мірі необхідності. В самому кінці посипаємо різотто тертим сиром, кладемо шматочок масла і подаємо блюдо гарячим.
Різотто з куркою і грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: пропарений рис - 1 ст.; свіжі білі гриби - 600 г; філе курчати - 400 г; цибулина - 2 шт.; спеції. Для соусу:
м'ясний бульйон - 50 мл; вершки - 50 мл; масло вершкове - 1 ч. ложка. Приготування Цибулини шаткуємо півкільцями і пасеруємо на маслечко. Філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо на великі шматочки. Для приготування соусу в гарячому м'ясному бульйоні розводимо жирні вершки, додаємо шматочок вершкового масла і приправляємо спеціями. Отриману масу ретельно збиваємо. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Свіжі гриби шаткуємо пластинками і трохи обсмажуємо на маслечко. Потім додаємо до них м'ясо, додаємо рубаний часник і посипаємо меленим перцем. Готуємо все протягом декількох хвилин і потім викладаємо готовий рис. Заливаємо все вершковим соусом, перемішуємо і знімаємо готове різотто з білими грибами з вогню, посипаючи смаженою цибулею.