Кростата - це відкритий італійський пиріг, приготований з пісочного тіста з різними наповнювачами. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися кілька рецептів полуничної кростати.
Кростата з полуницею та заварним кремом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 250 г; масло вершкове - 110 г; цукор - 60 г; яйце - 1 шт.; ванілін - 05 ч. ложки. Для крему:
ванільний цукор; пудра цукрова - для прикраси; молоко - 130 мл; мелена кориця - за смаком; борошно - 2 ст. ложки; жовтки - 2 шт.; полуниця - 500 р. Приготування Для приготування класичної полуничної кростати беремо розм'якшене вершкове масло і гарненько розтираємо його з цукром. Потім додаємо яйце, додаємо ванільний екстракт і збиваємо до отримання однорідної маси. Далі, поступово вводимо борошно, замішуємо тісто, збираємо його в кулю, загортаємо в харчову плівочку і прибираємо на годину в холодильник.
Цим часом підігріваємо в сотейнику молоко, але не кип'ятимо. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, корицю і вливаємо тоненькою цівкою тепле молочко. Розмішуємо до однорідності і повертаємо на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння і чекаємо, поки крем не загусне. Далі знімаємо його з плити і залишаємо остигати. Форму для випічки присипаємо борошном, рівномірно розподіляємо тісто, формуємо бортики і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Після цього корж охолодити і наповнюємо рівномірно заварним кремом. Прикрашаємо зверху ягодами полуниці і посипаємо цукровою пудрою.
Кростата з полуницею
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 125 г; цукор - 100 г; мигдальна борошно - 50 р; лимон - 1 шт.; яєчний жовток - 2 шт. Для крему:
яєчний жовток - 3 т.; молоко - 300 мл; мигдальне молоко - 200 мл; цукор - 100 г; мигдальна борошно - 20 г; картопляний крохмаль - 50 г; лимон - 1 шт. Для прикраси:
свіжа полуниця - 500 г; мигдальні пелюстки - 50 р. Приготування Обидва види борошна в мисці з'єднуємо, додаємо нарізане кубиками масло і подрібнюємо все в крихту. Далі вводимо жовтки, додаємо лимонну цедру і замішуємо тісто. Формуємо кулю і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Для приготування крему яєчні жовтки розтираємо з цукром, вливаємо молоко, з розчиненим у ньому крохмалем. Ставимо масу на вогонь і варимо крем до загустіння. Після цього додаємо борошно, лимонну цедру і остуджуємо. Тісто розгортаємо в пласт, викладаємо у форму, формуємо бортики і випікаємо 15 хвилин. Потім пісочну основу покриваємо кремом, прикрашаємо зверху полуницею і посипаємо мигдалевими пелюстками.