Вернуться назад Распечатать

Полунична кростата

Полунична кростата
Кростата - це відкритий італійський пиріг, приготований з пісочного тіста з різними наповнювачами. Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися кілька рецептів полуничної кростати.

Кростата з полуницею та заварним кремом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 250 г;

  • масло вершкове - 110 г;

  • цукор - 60 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • ванілін - 05 ч. ложки.


  • Для крему:

  • ванільний цукор;

  • пудра цукрова - для прикраси;

  • молоко - 130 мл;

  • мелена кориця - за смаком;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • жовтки - 2 шт.;

  • полуниця - 500 р.


  • Приготування
    Для приготування класичної полуничної кростати беремо розм'якшене вершкове масло і гарненько розтираємо його з цукром. Потім додаємо яйце, додаємо ванільний екстракт і збиваємо до отримання однорідної маси. Далі, поступово вводимо борошно, замішуємо тісто, збираємо його в кулю, загортаємо в харчову плівочку і прибираємо на годину в холодильник.
    Цим часом підігріваємо в сотейнику молоко, але не кип'ятимо. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно, корицю і вливаємо тоненькою цівкою тепле молочко. Розмішуємо до однорідності і повертаємо на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння і чекаємо, поки крем не загусне. Далі знімаємо його з плити і залишаємо остигати. Форму для випічки присипаємо борошном, рівномірно розподіляємо тісто, формуємо бортики і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Після цього корж охолодити і наповнюємо рівномірно заварним кремом. Прикрашаємо зверху ягодами полуниці і посипаємо цукровою пудрою.

    Кростата з полуницею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 125 г;

  • цукор - 100 г;

  • мигдальна борошно - 50 р;

  • лимон - 1 шт.;

  • яєчний жовток - 2 шт.


  • Для крему:

  • яєчний жовток - 3 т.;

  • молоко - 300 мл;

  • мигдальне молоко - 200 мл;

  • цукор - 100 г;

  • мигдальна борошно - 20 г;

  • картопляний крохмаль - 50 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Для прикраси:

  • свіжа полуниця - 500 г;

  • мигдальні пелюстки - 50 р.


  • Приготування
    Полунична кростата
    Обидва види борошна в мисці з'єднуємо, додаємо нарізане кубиками масло і подрібнюємо все в крихту. Далі вводимо жовтки, додаємо лимонну цедру і замішуємо тісто. Формуємо кулю і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Для приготування крему яєчні жовтки розтираємо з цукром, вливаємо молоко, з розчиненим у ньому крохмалем. Ставимо масу на вогонь і варимо крем до загустіння. Після цього додаємо борошно, лимонну цедру і остуджуємо. Тісто розгортаємо в пласт, викладаємо у форму, формуємо бортики і випікаємо 15 хвилин. Потім пісочну основу покриваємо кремом, прикрашаємо зверху полуницею і посипаємо мигдалевими пелюстками.