Кростата - це широко відоме італійське блюдо, яке представляє собою відкритий пиріг з різноманітними начинками. Давайте дізнаємося з вами сьогодні як приготувати цю приголомшливу випічку з джемом.
Кростата з полуничним джемом
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 85 м; цукор - 05 склянки; яйце - 1 шт.; сметана - 50 мл; мигдальна есенція; борошно - 15 склянки; кукурудзяне борошно - 05 склянки; вівсяне борошно - 05 склянки; пекарський порошок - 2 ч. ложки. Для начинки:
сирний сир - 150 г; полуниця - 1 ст.; крохмаль - 1 ч. ложка; полуничний джем - 350 р. Приготування Масло збиваємо з цукром, додаємо яйце, мигдальний екстракт і кладемо сметану. Окремо збиваємо вінчиком всі сухі інгредієнти і поступово висипаємо до масляної суміші, перемішуючи ложкою до однорідності. Потім викладаємо тісто на присипаний борошном стіл, акуратно скачуємо в ковбаску і розрізаємо на 2 нерівні частини. Меншу частину кладемо в холодильник, а все тісто розкладаємо рівномірно по формі, формуючи невеликі бортики.
Після цього на дно наносимо тонким шаром сирний сир. Ягоду змішуємо з крохмалем, джемом і розподіляємо начинку поверх сирної маси . Дістаємо тісто з холодильника, нарізаємо його на тонкі пластини і викладаємо на джем. Випікаємо кростату з джемом і ягодами 35 хвилин, до зарум'янювання.
Кростата з абрикосовим джемом
Інгредієнти: борошно - 350 г; молоко - 125 мл; яйце - 3 шт.; масло вершкове - 100 г; цукор - 150 г; абрикосовий джем - 150 г; розпушувач - 10 г; цедра лимона. Приготування Борошно просіваємо гіркою і робимо в центрі невелике поглиблення. Потім додаємо цукор, розпушувач і
терту лимонну цедру. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і охолоджуємо, а потім вливаємо молоко і перемішуємо. У борошняне поглиблення розбиваємо яєчні жовтки і акуратно виливаємо молочно-масляну суміш. Замішуємо тісто до однорідного стану.
Форму для випічки змащуємо маслом, розподіляємо приготоване тісто рівним шаром, залишаючи невеликий шматочок для прикраси пирога. Формуємо руками невисокі бортики, а потім рівномірно розподіляємо абрикосовий джем по всій поверхні. Тісто розкачуємо, ріжемо тоненькими смужками і викладаємо сіточкою поверх джему. Тепер відправляємо пиріг в розігріту духовку і випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів.