Вернуться назад Распечатать

Кростата з джемом

Кростата з джемом
Кростата - це широко відоме італійське блюдо, яке представляє собою відкритий пиріг з різноманітними начинками. Давайте дізнаємося з вами сьогодні як приготувати цю приголомшливу випічку з джемом.

Кростата з полуничним джемом


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове - 85 м;

  • цукор - 05 склянки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 50 мл;

  • мигдальна есенція;

  • борошно - 15 склянки;

  • кукурудзяне борошно - 05 склянки;

  • вівсяне борошно - 05 склянки;

  • пекарський порошок - 2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • сирний сир - 150 г;

  • полуниця - 1 ст.;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • полуничний джем - 350 р.


  • Приготування
    Масло збиваємо з цукром, додаємо яйце, мигдальний екстракт і кладемо сметану. Окремо збиваємо вінчиком всі сухі інгредієнти і поступово висипаємо до масляної суміші, перемішуючи ложкою до однорідності. Потім викладаємо тісто на присипаний борошном стіл, акуратно скачуємо в ковбаску і розрізаємо на 2 нерівні частини. Меншу частину кладемо в холодильник, а все тісто розкладаємо рівномірно по формі, формуючи невеликі бортики.
    Після цього на дно наносимо тонким шаром сирний сир. Ягоду змішуємо з крохмалем, джемом і розподіляємо начинку поверх сирної маси . Дістаємо тісто з холодильника, нарізаємо його на тонкі пластини і викладаємо на джем. Випікаємо кростату з джемом і ягодами 35 хвилин, до зарум'янювання.

    Кростата з абрикосовим джемом


    Інгредієнти:

  • борошно - 350 г;

  • молоко - 125 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 150 г;

  • абрикосовий джем - 150 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • цедра лимона.


  • Приготування
    Борошно просіваємо гіркою і робимо в центрі невелике поглиблення. Потім додаємо цукор, розпушувач і
    Кростата з джемом
    терту лимонну цедру. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і охолоджуємо, а потім вливаємо молоко і перемішуємо. У борошняне поглиблення розбиваємо яєчні жовтки і акуратно виливаємо молочно-масляну суміш. Замішуємо тісто до однорідного стану.
    Форму для випічки змащуємо маслом, розподіляємо приготоване тісто рівним шаром, залишаючи невеликий шматочок для прикраси пирога. Формуємо руками невисокі бортики, а потім рівномірно розподіляємо абрикосовий джем по всій поверхні. Тісто розкачуємо, ріжемо тоненькими смужками і викладаємо сіточкою поверх джему. Тепер відправляємо пиріг в розігріту духовку і випікаємо протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів.