Вернуться назад Распечатать

Крем для «Тірамісу»

Крем для «Тірамісу»
«Тірамісу» - знаменитий італійський десерт, що складається з повітряного бісквітного печива, яке називається савоярді, просоченого сиропом і прослоенного свіжим солодким кремом і ягодами. Такий тортик необхідно витримати кілька годин у холодильнику, щоб він гарненько застиг і зафіксувався. Давайте дізнаємося з вами сьогодні, як приготувати крем для «Тірамісу» .
Рецепт крему для «Тірамісу»
Такий крем чудово підійде не тільки для просочення торта, але його можна подавати і до запіканок, млинців або сирників. Він дивовижно поєднується зі свіжими ягодами і шоколадної тертої крихтою.
Інгредієнти:

  • кава еспресо 50 мл;

  • цукровий пісок - 150 г;

  • вершки - 300 мл;

  • сир - 250 г;

  • куряче яйце - 4 шт.


  • Приготування
    Отже, в чашу кухонного комбайна викладаємо сир , вливаємо вершки і кладемо 50 грам цукру. Подрібнюємо все до абсолютно однорідної маси. Тепер відокремлюємо жовтки від білків. Нам знадобляться в цьому рецепті тільки желточки. З'єднуємо їх з холодним кави і залишилися цукровим піском. З допомогою віночка злегка збиваємо все до однорідної маси і ставимо її на дуже маленький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо суміш до 85 градусів, але не кип'ятимо. Як тільки маса загусне, викладаємо її обережно в сирну, і знову подрібнюємо все до однорідної консистенції. Ну, ось і все, сирний крем для «Тірамісу» готовий!
    Крем для «Тірамісу» з маскарпоне
    Інгредієнти:

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 100г;

  • сир маскарпоне - 500 г;

  • желатин - 10 р.


  • Приготування
    Беремо 4 курячих яйця, акуратно відокремлюємо білок від жовтка. Тепер з'єднуємо цукрову пудру з желточками, гарненько розтираємо міксером до утворення густої піни. Після цього додаємо сир маскарпоне і ретельно перемішуємо ложкою до однорідної консистенції. Потім акуратно вводимо білок для додання нашому крему легкості. Знову все перемішуємо лопаткою і прибираємо готовий крем на деякий час в холодильник для застигання.
    Крем для «Тірамісу» без яєць
    Інгредієнти:

  • вершки - 200 мл;

  • сир маскарпоне - 500 г;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • ванілін - за бажанням.


  • Приготування
    Беремо добре охолоджені вершки жирністю 33 % і виливаємо їх в глибоку миску. Далі поступово додаємо цукрову пудру і гарненько збиваємо масу до м'яких піків. Після цього кладемо невеликими порціями сир маскарпоне і обережно вмішуємо його у збиті вершки зверху вниз. За бажанням кидаємо в крем ванілін і знову вимішуємо до однорідного стану.
    Крем для «Тірамісу» на вишневому лікері
    Інгредієнти:

  • сир маскарпоне - 500 г;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • ванільна м'якоть - 1 ст. ложка;

  • вишневий лікер - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати крем для «Тірамісу». Сир маскарпоне кладемо в миску, додаємо цукровий пісок, додаємо ванільну м'якоть і збиваємо все міксером, поступово вливаючи вишневий лікер.
    Класичний крем для «Тірамісу»
    Інгредієнти:

  • сир маскарпоне - 500 г;

  • куряче яйце - 5 шт.;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • апельсиновий сироп - 3 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Акуратно відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші в пишну масу, поступово всипаючи трохи цукру. Жовтки окремо розтираємо з рештою цукровим піском, додаємо сік цілого лимона і вливаємо апельсиновий сироп. Гарненько все перемішуємо і акуратно викладаємо в масу сир маскарпоне. Після цього домішуємо до крему збиті раніше білки і злегка збиваємо все до однорідного стану.
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу» зі згущеним молоком
    Інгредієнти:

  • сир маскарпоне - 200 г;

  • вершки - 150 мл;

  • згущене молоко - 50 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Охолоджені вершки збиваємо міксером до утворення густої піни. Окремо з'єднуємо сирний сир, цукровий пісок і згущене молоко. Потім обидві маси акуратно з'єднуємо і прибираємо готовий крем в холодильник.