«Тірамісу» - знаменитий італійський десерт, що складається з повітряного бісквітного печива, яке називається савоярді, просоченого сиропом і прослоенного свіжим солодким кремом і ягодами. Такий тортик необхідно витримати кілька годин у холодильнику, щоб він гарненько застиг і зафіксувався. Давайте дізнаємося з вами сьогодні, як приготувати крем для «Тірамісу» .
Рецепт крему для «Тірамісу»
Такий крем чудово підійде не тільки для просочення торта, але його можна подавати і до запіканок, млинців або сирників. Він дивовижно поєднується зі свіжими ягодами і шоколадної тертої крихтою.
Інгредієнти: кава еспресо 50 мл; цукровий пісок - 150 г; вершки - 300 мл; сир - 250 г; куряче яйце - 4 шт. Приготування Отже, в чашу кухонного комбайна викладаємо сир , вливаємо вершки і кладемо 50 грам цукру. Подрібнюємо все до абсолютно однорідної маси. Тепер відокремлюємо жовтки від білків. Нам знадобляться в цьому рецепті тільки желточки. З'єднуємо їх з холодним кави і залишилися цукровим піском. З допомогою віночка злегка збиваємо все до однорідної маси і ставимо її на дуже маленький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо суміш до 85 градусів, але не кип'ятимо. Як тільки маса загусне, викладаємо її обережно в сирну, і знову подрібнюємо все до однорідної консистенції. Ну, ось і все, сирний крем для «Тірамісу» готовий!
Крем для «Тірамісу» з маскарпоне
Інгредієнти: куряче яйце - 4 шт.; цукрова пудра - 100г; сир маскарпоне - 500 г; желатин - 10 р. Приготування Беремо 4 курячих яйця, акуратно відокремлюємо білок від жовтка. Тепер з'єднуємо цукрову пудру з желточками, гарненько розтираємо міксером до утворення густої піни. Після цього додаємо сир маскарпоне і ретельно перемішуємо ложкою до однорідної консистенції. Потім акуратно вводимо білок для додання нашому крему легкості. Знову все перемішуємо лопаткою і прибираємо готовий крем на деякий час в холодильник для застигання.
Крем для «Тірамісу» без яєць
Інгредієнти: вершки - 200 мл; сир маскарпоне - 500 г; цукрова пудра - 100 г; ванілін - за бажанням. Приготування Беремо добре охолоджені вершки жирністю 33 % і виливаємо їх в глибоку миску. Далі поступово додаємо цукрову пудру і гарненько збиваємо масу до м'яких піків. Після цього кладемо невеликими порціями сир маскарпоне і обережно вмішуємо його у збиті вершки зверху вниз. За бажанням кидаємо в крем ванілін і знову вимішуємо до однорідного стану.
Крем для «Тірамісу» на вишневому лікері
Інгредієнти: сир маскарпоне - 500 г; цукровий пісок - 2 ст. ложки; ванільна м'якоть - 1 ст. ложка; вишневий лікер - 1 ст. ложка. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати крем для «Тірамісу». Сир маскарпоне кладемо в миску, додаємо цукровий пісок, додаємо ванільну м'якоть і збиваємо все міксером, поступово вливаючи вишневий лікер.
Класичний крем для «Тірамісу»
Інгредієнти: сир маскарпоне - 500 г; куряче яйце - 5 шт.; цукровий пісок - 100 г; апельсиновий сироп - 3 ст. ложки; лимон - 1 шт. Приготування Акуратно відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші в пишну масу, поступово всипаючи трохи цукру. Жовтки окремо розтираємо з рештою цукровим піском, додаємо сік цілого лимона і вливаємо апельсиновий сироп. Гарненько все перемішуємо і акуратно викладаємо в масу сир маскарпоне. Після цього домішуємо до крему збиті раніше білки і злегка збиваємо все до однорідного стану.
Крем для «Тірамісу» зі згущеним молоком
Інгредієнти: сир маскарпоне - 200 г; вершки - 150 мл; згущене молоко - 50 мл; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Охолоджені вершки збиваємо міксером до утворення густої піни. Окремо з'єднуємо сирний сир, цукровий пісок і згущене молоко. Потім обидві маси акуратно з'єднуємо і прибираємо готовий крем в холодильник.