Фруктова кростата - це ні що інше, як галета з пісочного тіста з фруктами та іншими добавками начебто сиропів, ягідних пюре, шоколадного мусу або крему. Ми розглянемо кілька найбільш популярних рецептів.
Як приготувати кростату з фруктами?
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 3/4 ст.; цукор - 2/3 ст.; крохмаль - 3 ст. ложки; кориця - 3/4 ч. ложки; мелений кардамон - 1/8 ч. ложки; абрикоси - 350 г; сливи - 400 р. Приготування Змішати просіяне борошно з сіллю і крижаним вершковим маслом. Додаємо в тісто кілька столових ложок крижаної води при потребі. Готове тісто збираємо в кулю, загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 години.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Розкачуємо пісочне тісто і викладаємо його в обрану форму.
З абрикосів та слив видаляємо кісточки і розрізаємо м'якоть на четвертинки. Засипаємо плоди суміш з цукру, крохмалю та прянощів і ретельно перемішуємо. Викладаємо фрукти на основу з тіста і злегка підверніть його краю. Випікаємо фруктову кростату 40-45 хвилин.
Кростата з фруктами та шоколадним мусом
Інгредієнти: пісочне тісто; вишні - 200 г; банани - 2 шт.; вершки - 3/4 ст.; міцна кава - 1/4 ст.; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 1/8 ч. ложки; чорний шоколад - 180 г; яєчні жовтки - 4 шт.; яєчні білки - 2 шт. Приготування Збиваємо 1/2 склянки вершків до твердих піків. Змішуємо жовтки з кавою, сіллю і 2 столовими ложками цукру. Варимо суміш на водяній бані, помішуючи, до посветления. Прибираємо суміш з бані, додаємо шоколад. Білки збиваємо зі столовою ложкою цукру до твердих піків, змішуємо шоколадну масу з білковою і розподіляємо все по шару розкатаного тіста. Зверху викладаємо вишні з бананами, підверніть вільні краї тіста і випікаємо кростату 30 хвилин при 180 градусах.
Кростата з свіжими фруктами і кремом
Інгредієнти: пісочне тісто; персики - 3 шт.; цукор - 4 ст. ложки; кориця - 1/2 ч. ложки; лимонний сік - 1/2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; крем-сир - 120 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Персики нарізаємо часточками, поливаємо лимонним соком, посипаємо корицею, половиною цукру і борошном. Збиваємо крем-сир з залишками цукру і ванільним екстрактом до легкості.
Пісочне тісто розкачуємо і розподіляємо за нього шар крему. Зверху викладаємо скибочки персиків. Вільні краї тіста підверніть і відправляємо кростату в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.