Пікантна іспанська ковбаса чорізо часто використовується в національних рецептах своєї батьківщини. На жаль, якщо ви захочете відтворити один з традиційних іспанських рецептів, добути колечко такої ковбаси буде складно або дорого, а тому нижче ми поділимося з вами альтернативами ковбасного виробу, яке можна буде приготувати в домашніх умовах.
Ковбаса чорізо в домашніх умовах
Склад ковбаси чорізо напрочуд простий і включає в себе свинину (як правило лопатку) і велика кількість прянощів. Серед інших переважають різноманітні види перців і часник. Виходить дуже ароматна ковбаса.
Інгредієнти: свинина - 12 кг; сушений чилі - 1 1/2 ст. ложки; часникові зубки - 4 шт.; сіль - 2 ч. ложки; сушений орегано , кумин - 1/2 ч. ложки; мелена гвоздика , коріандр - по 1/4 ч. ложки; оцет - 5 мл; вода - 40 мл; ковбасні оболонки. Приготування Очистивши свинину від плівок, розріжте її на шматочки, які подужає ваша м'ясорубка. З допомогою ступи перетворіть в пасту зубки часнику з сіллю. Додайте до ароматної пасті залишилися спеції, а потім змішайте всі з кубиками свинини. Влийте оцет і залиште м'ясо маринуватися на холоді протягом всієї ночі.
На наступний день наповніть миску льодом і додайте зверху ще одну посуд в яку буде падати фарш. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку і поставте в морозильну камеру на півгодини. По закінченні часу додайте воду, розмішати фарш і наповніть ним підготовлену ковбасну оболонку. Підсушіть домашню ковбасу чорізо в прохолодному, добре вентильованому приміщенні близько доби, а потім обсмажуйте і приступайте до дегустації.
Ковбаса чорізо – рецепт
Інгредієнти: ковбасні оболонки - 55 г; часникові зубки - 5 шт.; винний оцет - 55 мл; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; свинина - 27 кг; сушений чилі - 3 ст. ложки; сушений орегано - 1 ч. ложка. сушену цибулю - 2 ст. ложки; паприка - 2 ст. ложки; Приготування З допомогою ступи розітріть пучку солі з зубками часнику. Додайте до часнику залишилися спеції зі списку і розведіть все оцтом. Розділіть свинину на шматки довільної форми і пропустіть через м'ясорубку. Отриманий фарш приправте оцтової сумішшю і ретельно перемішайте. Наповніть фаршем ковбасні оболонки. Готову іспанську ковбаси чорізо розкладіть на пергаменті і залиште підсохнути в холодильнику на всю ніч. На наступний день обсмажте ковбаски на розпеченій сковороді по 6-8 хвилин з кожного боку.