Вернуться назад Распечатать

Як приготувати кесаділью?

Як приготувати кесаділью?
Кесаділья – блюдо іспанської кухні, що представляє собою дві тонкі круглі коржі, між якими розташовується начинка. До складу начинки може входити фактично все, що завгодно, тому ми вирішили пофантазувати і представити вашій увазі відразу кілька рецептів цього чудового блюда.

Як приготувати кесаділью з куркою?


Куряча кесаділья, вважається, мабуть, самої традиційної. Саме з цього рецепта краще всього починати своє знайомство з цим класичним іспанським стравою.
Інгредієнти:

  • куряче філе - 100 г;

  • шпинат - 20 г;

  • сир фета - 25 г;

  • сир чеддер - 20 г;

  • авокадо - 1/2 шт.;

  • сік лайма - 2 ч. ложки;

  • тортилії - 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кесаділью будинку, необхідно підготувати всі інгредієнти. Куряче філе нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії до повної готовності, не забувши посолити і поперчити. Чеддер натираємо на дрібній тертці, а фету розламуємо на шматочки. Авокадо ріжемо тонкими пластинками або кубиками і змішати з соком лайма у невеликій мисочці – це запобіжить плоди від почорніння.
    На сковороду, а краще прес для сендвічів, кладемо одну з кукурудзяних коржів. Поверх рівномірно викладаємо курячу начинку і накриваємо все другим коржем. Готуємо все протягом 5 хвилин, а потім розрізаємо кесаділью з куркою і сиром на скибочки, як піцу. Подаємо з сальсою або соусом гуакамоле.

    Кесаділья з м'ясом


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 500 г;

  • консервована квасоля - 1 /2 ст.;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • кумин - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • тортильї - 4 шт.;

  • вершкове масло;

  • тертий твердий сир - 2 ст.


  • Приготування
    Яловичий фарш обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Надлишки жиру зливаємо і додаємо до фаршу квасоля, нарізаний гострий перець чилі (без насіння), орегано, кумін і сіль. Продовжуємо готувати начинку протягом 3-4 хвилин.
    Як приготувати кесаділью?

    На інший конфорці розігріваємо другу сковороду. Одну з сторін всіх кукурудзяних коржів змащуємо розтопленим вершковим маслом. Цієї ж стороною вниз укладаємо на сковороду дві тортилії і рівномірно розподіляємо м'ясну начинку по всій їх поверхні. Зверху посипаємо тертим сиром і накриваємо другим коржем, масляної стороною догори. Як тільки одна з сторін кесадільї підрум'яниться, перевертаємо її на іншу і також обсмажуємо до золотистого кольору.
    Готову кесаділью нарізаємо шматочками і подаємо з томатним соусом.