Кесаділья – блюдо іспанської кухні, що представляє собою дві тонкі круглі коржі, між якими розташовується начинка. До складу начинки може входити фактично все, що завгодно, тому ми вирішили пофантазувати і представити вашій увазі відразу кілька рецептів цього чудового блюда.
Як приготувати кесаділью з куркою?
Куряча кесаділья, вважається, мабуть, самої традиційної. Саме з цього рецепта краще всього починати своє знайомство з цим класичним іспанським стравою.
Інгредієнти: куряче філе - 100 г; шпинат - 20 г; сир фета - 25 г; сир чеддер - 20 г; авокадо - 1/2 шт.; сік лайма - 2 ч. ложки; тортилії - 2 шт. Приготування Перед тим, як приготувати кесаділью будинку, необхідно підготувати всі інгредієнти. Куряче філе нарізаємо кубиками і обсмажуємо на оливковій олії до повної готовності, не забувши посолити і поперчити. Чеддер натираємо на дрібній тертці, а фету розламуємо на шматочки. Авокадо ріжемо тонкими пластинками або кубиками і змішати з соком лайма у невеликій мисочці – це запобіжить плоди від почорніння.
На сковороду, а краще прес для сендвічів, кладемо одну з кукурудзяних коржів. Поверх рівномірно викладаємо курячу начинку і накриваємо все другим коржем. Готуємо все протягом 5 хвилин, а потім розрізаємо кесаділью з куркою і сиром на скибочки, як піцу. Подаємо з сальсою або соусом гуакамоле.
Кесаділья з м'ясом
Інгредієнти: яловичий фарш - 500 г; консервована квасоля - 1 /2 ст.; гострий перець чилі - за смаком; орегано - 1 /2 ч. ложки; кумин - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки; тортильї - 4 шт.; вершкове масло; тертий твердий сир - 2 ст. Приготування Яловичий фарш обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Надлишки жиру зливаємо і додаємо до фаршу квасоля, нарізаний гострий перець чилі (без насіння), орегано, кумін і сіль. Продовжуємо готувати начинку протягом 3-4 хвилин.
На інший конфорці розігріваємо другу сковороду. Одну з сторін всіх кукурудзяних коржів змащуємо розтопленим вершковим маслом. Цієї ж стороною вниз укладаємо на сковороду дві тортилії і рівномірно розподіляємо м'ясну начинку по всій їх поверхні. Зверху посипаємо тертим сиром і накриваємо другим коржем, масляної стороною догори. Як тільки одна з сторін кесадільї підрум'яниться, перевертаємо її на іншу і також обсмажуємо до золотистого кольору.
Готову кесаділью нарізаємо шматочками і подаємо з томатним соусом.