Суп гаспачо - широко поширене блюдо іспанської кухні. Перетерті сирі овочі заправляють оливковою маслом, оцтом поливаються або соком лимона і приправляється різноманітними спеціями. Готовий суп розливають по тарілках і подають з грінками з білого або житнього хліба .
Класичний рецепт гаспачо
Інгредієнти: помідори - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; консервований перець - 1 шт.; свіжі огірки - 1 шт.; томатний сік - 3 ст.; кінза, мелений коріандр; винний червоний оцет - 03 ст.; оливкова олія - 50 мл; соус табаско. Приготування Рецепт приготування томатного супу гаспачо, досить простий. Всі овочі ретельно промиваємо, обсушуємо і ділимо на 2 однакові частини. Одну половину кришимо невеликими шматочками, додаємо червоний перець, перекладаємо все в кухонний комбайн і подрібнюємо до стану пюре. Потім переливаємо отриману суміш у миску, вливаємо томатний сік , оцет, оливкова масло, трохи соусу табаско і посипаємо подрібненою зеленню кінзи.
Все ретельно перемішуємо, а з помідорів акуратно витягаємо насіння і нарізаємо невеликими кубиками томати. Так само шаткуємо огірок і цибулю. Додаємо всі інгредієнти в суп, підсолюємо за смаком, перчимо і прибираємо охолоджуватися на пару годин в холодильник.
Рецепт іспанського супу гаспачо
Інгредієнти: солодкий зелений перчик - 1 шт.; черствий хліб - 1 кг; часник - 2 зубчики; апельсин - 1 шт.; помідори - 4 шт. Приготування Отже, беремо підходящу каструлю, кладемо в неї шматок черствого хліба і всі вимиті і обсушені помідори. Вміст каструлі заливаємо достатньою кількістю води і ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, акуратно виймаємо помідори і хліб і розкладаємо їх в різні ємності. З остиглих томатів знімаємо шкірку і відкладаємо їх поки в сторону. Залишився хліб подрібнюємо в окремій тарілці руками.
Тепер беремо велику ємність, кладемо в неї нарізаний невеликими кубиками солодкий болгарський перець, сіль і очищені зубчики часничку. Потім все це ретельно подрібнюємо блендером, додаємо варену хліб і очищені помідори. Знову збиваємо в блендері до отримання однорідної маси.
Після цього викладаємо залишився подрібнений хліб і ще раз все подрібнюємо. Під час приготування гаспачо, суп може вийти занадто густим і сухим. В цьому випадку трохи розбавляємо його водою, в якій варилися помідори з хлібом. Заправляємо готову страву маслом, накриваємо зверху кришкою і залишаємо настоятися приблизно на 10 хвилин. Потім подаємо суп на стіл, попередньо полив його свіжовичавленим соком апельсина.
Рецепт супу гаспачо
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; огірки - 600 г; болгарський зелений перець - 2 шт.; кріп - пучок; оливкова олія - 10 ст. ложок; винний оцет - 3 ст. ложки; овочевий бульйон - 300 мл; спеції. Приготування Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо на шматочки. Більшу частину огірків шаткуємо довільними шматочками. У перцю видаляємо насіння, перегородки, відкладаємо четвертинку стручки зеленого перцю, а решті нарізаємо соломкою. У кропу відрізаємо стебла.
Всі овочі, крім відкладених, подрібнюємо гарненько в блендері до однорідної маси, вливаємо холодного овочевого бульйону, додаємо оцет, трохи оливкового масла, сіль і перець за смаком. Тепер прибираємо суп приблизно на 1 годину в холодильник і остуджуємо. Залишилися огірки, зелений і червоний перчик нарізаємо дуже маленькими кубиками, перемішуємо овочі в миску і злегка підсолюємо. Розливаємо охолоджений суп по скляних стаканів або керамічним мисочкам, зверху розкладаємо подрібнені овочі і поливаємо рештою оливковою маслом.