Сангрія - прохолодний напій іспанського походження, приготований на основі червоного вина з додаванням цукру, свіжих фруктів та невеликої кількості міцного алкоголю - бренді, лікеру або рому. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати сангрію в домашніх умовах.
Приготування сангрії в домашніх умовах
Для приготування цього коктейлю нам підійдуть практично будь-які свіжі фрукти і ягоди. Однак для отримання більш насиченого смаку краще вибирайте найбільш солодкі й запашні плоди. Для цих цілей гарні персики, груші і навіть диня . А оригінальний та чудовий присмак і тонку кислинку додадуть напою цитрусові. Так само прекрасний смак і колір дає малина, полуниця і вишня.
Інгредієнти: лимонад - 1 л; червоне вино - 1 л; віскі - 1 ст.; апельсин - 1 шт.; персик - 2 шт.; яблуко - 1 шт.; цукор, кориця - за смаком. Приготування Фрукти промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо скибочками, не очищаючи від шкірки. Потім складаємо їх в глибоку миску і заливаємо склянкою віскі. Зробити це потрібно заздалегідь, щоб отримати хорошу настоянку. Після цього змішуємо її з червоним вином і розбавляємо лимонадом. Виливаємо отриманий напій в баночку або графин, додавши обов'язково шматочки фруктів.
Далі присипаємо коктейль корицею і починаємо поступово всипати цукровий пісок. Робимо це акуратно тому, що ніколи не можна вгадати, наскільки солодким вийде наш напій, все залежить і від обраного для основи вина, і від фруктів. Тепер гарненько все перемішуємо і злегка підігріваємо в мікрохвильовці. Потім накриваємо коктейль кришкою і залишаємо постояти хвилин на 15 щоб всі компоненти просочилися ароматом і настоялися. Після цього домашню сангрію прибираємо в холодильник і подаємо цей коктейль обов'язково з колотим льодом.
Рецепт сангрії в домашніх умовах
Інгредієнти: червоні яблука - 15 шт.; лимони - 7 шт.; апельсини - 11 шт.; білий газований виноградний сік - 750 мл. Приготування Отже, фрукти гарненько промиваємо, витираємо рушником і вичавлюємо з них окремо сік. Потім беремо графин і відразу ж змішуємо в ньому яблучний і лимонний сік, щоб не втратити колір. Після цього розбавляємо напій апельсиновим соком, закриваємо і прибираємо для охолодження в морозилку на 15 хвилин. По закінченні часу, нарізаємо залишилися фрукти на тонкі скибочки, кидаємо їх в графин, вливаємо газований виноградний сік і відразу ж подаємо білу сангрію, приготовлену в домашніх умовах, до столу.
Домашня сангрія зі свіжими фруктами
Інгредієнти: червоне вино - 4 л; віскі - 700 мл; джин - 700 мл; ром - 700 мл; вермут - 500 мл; лимонад - 15 л; кока-кола - 4 л; фанта - 15 л; цукор - 1 кг; кориця - 20 г; фрукти свіжі - 500 г; лід колотий - 4 ст. Приготування Фрукти промиваємо, нарізати великими шматками, і складаємо в графин. Потім вливаємо всі напої, додаємо за смаком цукровий пісок і корицю. Прибираємо готовий напій приблизно на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до столу.
Рецепт домашньої сангрії
Інгредієнти: лайм - 2 шт.; м'якоть кавуна - 500 г; тростинний цукор - 2 ст. ложки; апельсиновий лікер - 160 мл; рожеве сухе вино - 15 л; лимонад - 125 л. Приготування Кавун і лайм обробляємо, нарізаємо тонкими шматочками і перекладаємо в графин. Після цього засипаємо цукор і вливаємо апельсиновий лікер. Перемішуємо все ложкою і залишаємо настоятися при кімнатній температурі на 30 хвилин. Потім додаємо рожеве сухе вино, лимонад, акуратно перемішуємо і подаємо до столу.
Вино сангрія в домашніх умовах
Інгредієнти: біле сухе вино - 750 мл; яблучний сік - 1 л; червоні яблука - 1 шт.; лід - за смаком; апельсин - 1 шт. Приготування В графині змішуємо біле вино, бренді, яблучний сік, тонко нарізане кубиками яблуко і подрібнений апельсин. Додаємо лід, перемішуємо і відразу подаємо напій до столу.