Вернуться назад Распечатать

Сангрія з шампанським - рецепт

Сангрія з шампанським - рецепт
Сангрія - традиційний іспанський алкогольний напій, який в автентичному виконанні готується на основі червоного вина, лікеру і шматочків фруктів. Сангрія використовується не тільки для підняття настрою, але і в якості прохолодного напою, яким можна насолодитися гарячим іспанським днем.
Ми відійдемо від класичного рецепту і приготуємо сангрію з шампанським.

Як приготувати сангрію з шампанським?


Інгредієнти:

  • вишня - 1 ст.;

  • чорниця - 1 ст.;

  • малина - 1 ст.;

  • полуниця -1 ст.;

  • нектарин - 1 шт.;

  • бренді - 1/3 ст.;

  • абрикосовий нектар - 1 ст.;

  • шампанське - 1 пляшка.


  • Приготування
    Вишні очищають від плодоніжок і кісточок, розрізаємо навпіл. Чорницю та малину залишаємо цілими, а полуницю ріжемо на 4 частини. Нектарин очищаємо від кісточки і ріжемо часточками. Складаємо ягоди з нектаринами в глечик, заливаємо нектаром (або абрикосовим соком) і ставимо в холодильник на 1 годину. Як тільки ягоди охолонуть, заливаємо їх бренді і холодним шампанським. Подаємо відразу ж після приготування, при бажанні прикрасивши листочками м'яти.

    Сангрія з шампанським і лікером


    Інгредієнти:

  • бренді - 2 ст. ложки;

  • апельсиновий лікер - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1/3 ст.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • лайми - 2 шт.;

  • некарин - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • шампанське - 1 пляшка;

  • "Спрайт" - 1 ст.


  • Приготування
    У глечику змішуємо бренді, апельсиновий лікер (наприклад, Куантро) і цукор. Заливаємо суміш соком лаймів, апельсина, і перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Додаємо в глечик нарізані часточками яблука і нектарин. Заливаємо фрукти шампанським або просекко, і додаємо "Спрайт" або будь-яку іншу газовану воду з лимонним смаком. Подаємо напій сильно охолодженим, прикрасивши листочками м'яти і замороженими ягідками винограду.

    Сангрія з шампанським і полуницею


    Інгредієнти:

  • кавунова м'якоть - 2 ст.;

  • Сангрія з шампанським - рецепт

  • полуниця - 6-8 шт.;

  • шампанське - 300 мл;

  • листя м'яти;

  • кавуновий сік - 300 мл


  • Приготування
    Полуницю очистити від плодоніжок і розрізаємо на четвертинки. Половину ягід кладемо в глечик разом з листочками м'яти, а половину пюрируем з кавуновими часточками в блендері. Розбавляємо ягідне пюре кавуновим соком (можна замінити соком алое, який продається в супермаркетах або полуничним соком лимона з невеликою кількістю) і виливаємо суміш у глечик. Заливаємо холодну шампанське і негайно подаємо, оскільки смачна сангрія - це крижана сангрія.