Сангрія - традиційний іспанський алкогольний напій, який в автентичному виконанні готується на основі червоного вина, лікеру і шматочків фруктів. Сангрія використовується не тільки для підняття настрою, але і в якості прохолодного напою, яким можна насолодитися гарячим іспанським днем.
Ми відійдемо від класичного рецепту і приготуємо сангрію з шампанським.
Як приготувати сангрію з шампанським?
Інгредієнти: вишня - 1 ст.; чорниця - 1 ст.; малина - 1 ст.; полуниця -1 ст.; нектарин - 1 шт.; бренді - 1/3 ст.; абрикосовий нектар - 1 ст.; шампанське - 1 пляшка. Приготування Вишні очищають від плодоніжок і кісточок, розрізаємо навпіл. Чорницю та малину залишаємо цілими, а полуницю ріжемо на 4 частини. Нектарин очищаємо від кісточки і ріжемо часточками. Складаємо ягоди з нектаринами в глечик, заливаємо нектаром (або абрикосовим соком) і ставимо в холодильник на 1 годину. Як тільки ягоди охолонуть, заливаємо їх бренді і холодним шампанським. Подаємо відразу ж після приготування, при бажанні прикрасивши листочками м'яти.
Сангрія з шампанським і лікером
Інгредієнти: бренді - 2 ст. ложки; апельсиновий лікер - 2 ст. ложки; цукор - 1/3 ст.; апельсин - 1 шт.; лайми - 2 шт.; некарин - 1 шт.; яблуко - 1 шт.; шампанське - 1 пляшка; "Спрайт" - 1 ст. Приготування У глечику змішуємо бренді, апельсиновий лікер (наприклад, Куантро) і цукор. Заливаємо суміш соком лаймів, апельсина, і перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Додаємо в глечик нарізані часточками яблука і нектарин. Заливаємо фрукти шампанським або просекко, і додаємо "Спрайт" або будь-яку іншу газовану воду з лимонним смаком. Подаємо напій сильно охолодженим, прикрасивши листочками м'яти і замороженими ягідками винограду.
Сангрія з шампанським і полуницею
Інгредієнти: кавунова м'якоть - 2 ст.; полуниця - 6-8 шт.; шампанське - 300 мл; листя м'яти; кавуновий сік - 300 мл Приготування Полуницю очистити від плодоніжок і розрізаємо на четвертинки. Половину ягід кладемо в глечик разом з листочками м'яти, а половину пюрируем з кавуновими часточками в блендері. Розбавляємо ягідне пюре кавуновим соком (можна замінити соком алое, який продається в супермаркетах або полуничним соком лимона з невеликою кількістю) і виливаємо суміш у глечик. Заливаємо холодну шампанське і негайно подаємо, оскільки смачна сангрія - це крижана сангрія.