Тортилья - національне блюдо в Іспанії. Сьогодні ми з вами поговоримо про картопляну тортилью і нижче ми пропонуємо кілька рецептів її приготування.
Тортілья з картоплею
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; сіль, перець, паприка; ріпчаста цибуля - 3 шт.; яйця - 5 шт.; оливкова олія - 1 стакан. Приготування Очищаємо картоплю і ріжемо кружальцями товщиною близько 6 мм. Вливаємо олію в сковороду з високими бортиками, додаємо картоплю в розпечене масло і готуємо 15 хвилин (картопля повинна вийти м'якою), після викладаємо її в тарілку. На підсоленому маслі обсмажуємо нарізану соломкою цибулю. Перемішуємо з картоплею і остуджуємо. Яйця збиваємо і вливаємо в картоплю з цибулею, солимо, перчимо. Акуратно перемішуємо, намагаючись не розламати картоплю. Форму змащуємо оливковою олією і вливаємо в неї нашу масу. Випікаємо тортилью в духовці 10 хвилин при температурі 200 градусів. Наша тортилья готова, остуджуємо її і нарізаємо на порційні шматочки.
Тортілья з картоплею і зеленню
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; олія рослинна; сіль; картопля - 2 шт.; зелень. Приготування Картопля очищаємо, миємо, нарізаємо дрібними кубиками, підсмажуємо на сковорідці з цибулею, солимо і викладаємо в глибоку миску остигати. В цей час збиваємо яйця виделкою, трохи додаємо сіль і додаємо в картоплю суміш з яєць. Перемішуємо, щоб картопля рівномірно розподілився. Виливаємо суміш на розігріту сковороду, накриваємо кришкою і підсмажуємо на повільному вогні три хвилини з кожного боку.
Знімаємо тортилью зі сковороди і нарізаємо порційними шматочками. Якщо при нарізуванні ми бачимо, що тортилья сирувата, ставимо її в мікрохвильову піч на кілька хвилин, щоб довести до готовності. Подаємо тортилью зі сметаною або домашнім майонезом .
Картопляна тортілья з куркою
Інгредієнти: картопля - 300 г; куряча грудка - 1 шт.; олія оливкова - 60 г; перець солодкий - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сіль - 1 ч. ложка; перець мелений; помідори - 2 шт.; кукурудза заморожена - 100 г; яйця - 5 шт.; вершки - 40 мл; петрушка. Приготування Курячу грудку відварюємо. Картоплю нарізаємо кружальцями і смажимо на олії. Перець і часник очищаємо, нарізаємо і відправляємо до картопляним кружочкам, додаємо сіль і перець. Протушиваем інгредієнти 7 хвилин, і закидаємо до них кукурудзу, помідори і курячу грудку, яку попередньо нарізали кубиками. Окремо збиваємо вершки, яйця і зелень. До готового картоплі вливаємо збиті вершки з яйцями і відправляємо в сковороду розігріту духовку на три хвилини.