Вернуться назад Распечатать

Квасолевий суп - класичний рецепт

Квасолевий суп - класичний рецепт
Квасолевий суп – прекрасне блюдо, яке допоможе зігрітися холодними зимовими днями. Воно виходить смачним, досить ситним і їм запросто можна нагодувати велику родину. Сьогодні ми розповімо вам деякі класичні рецепти приготування квасоляного супу.

Класичний рецепт квасоляного супу з консервованої квасолі


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 545 г;

  • консервована червона квасоля – 1 банку;

  • вода фільтрована – 15 л;

  • цибулина – 95 г;

  • часник – 10 г;

  • кмин в насінні – за бажанням;

  • консервовані помідори – 155 г;

  • перець гострий чилі – 1 шт.;

  • томатна натуральна паста – 450 мл;

  • какао – 10 г;

  • сир – 95 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Фарш обсмажуємо на сковороді, ретельно розминаємо і підсолюємо за смаком. Цибулю чистимо, шаткуємо дрібненько і окремо підрум'янюємо на рослинному маслі. Додаємо подрібнений перець чилі, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, посипаємо спеціями і кмином. У глибоку каструлю викладаємо фарш, ароматну обжарку, помідори консервовані, пасту і вливаємо воду. Прикриваємо кришкою і варимо суп на слабкому вогні 45 хвилин. Через 20 хвилин викладаємо консервовану квасоля, кидаємо сіль за смаком і какао. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо тертим сиром і запрошуємо всіх обідати.

    Класичний рецепт квасоляного супу з яловичини


    Інгредієнти:

  • яловичина – 355 г;

  • вода фільтрована – 15 л;

  • біла суха квасоля – 110 г;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • цибулина – 45 г;

  • морква – 45 г;

  • картопля – 105 г;

  • олія рафінована – 35 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, м'ясо ретельно промиваємо, обсушуємо, укладаємо в каструлю з водою і ставимо на сильний вогонь. Після закипання бульйону, прибираємо з'явилася накип і варимо, зменшивши полум'я ще 15 години, підсолюємо за смаком. Потім кидаємо білу квасолю і засікаємо ще 45 хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо ножем і обсмажуємо в масло на сковороді. Моркву і картоплю обробляємо, рубаємо тоненькою соломкою і опускаємо овочі в каструлю. Варимо класичний квасолевий суп ще хвилин 20 а потім розливаємо по тарілках і прикрашаємо кожну порцію зеленню.

    Класичний рецепт квасоляного супу в мультиварці


    Інгредієнти:

  • квасоля суха – 185 г;

  • морква – 35 г;

  • цибулина – 45 г;

  • картопля – 205 г;

  • гомілка куряча – 200 г;

  • сіль – за смаком;

  • вода фільтрована – 19 л;

  • зелень свіжої петрушки – 1 пучок.


  • Приготування
    Квасоля суху промиваємо і замочуємо на ніч в тепленькій воді.
    Курячі гомілки розрізаємо по суглобу. Цибулю чистимо, дрібненько ріжемо, а моркву крупно натираємо на тертці. Картоплю очищаємо, обполіскуємо і рубаємо соломкою. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки: квасоля, курку, картоплю, моркву і цибулю. Заливаємо холодною водою і закриваємо прилад кришкою. Включаємо «Гасіння» і засікаємо 25 години. Після звукового сигналу додаємо подрібнену свіжу зелень, кидаємо лаврушку, підсолюємо за смаком і залишаємо на «Підігріві» ще на 5 хвилин.

    Класичний рецепт квасоляного супу без м'яса


    Інгредієнти:

  • квасоля біла – 205 г;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • картопля – 145 г;

  • морква – 95 г;

  • цибулина – 65 г;

  • часник – 15 г;

  • томатна паста ;

  • спеції – за смаком.
  • Квасолевий суп - класичний рецепт


    Приготування
    Квасоля біла добре промиваємо, замочуємо на всю ніч, а потім воду зливаємо і викладаємо боби в каструлю з підсоленою водою. Варимо 30 хвилин на середньому вогні, а тим часом готуємо овочі. Моркву чистимо, натираємо на тертці, а цибулю шаткуємо кубиками. Картопля обробляємо і рубаємо соломкою. У сковороду наливаємо трохи масла, прогріваємо його, викладаємо цибулю з морквою і пасеруємо до золотистого кольору. Картопля кидаємо в каструлю з квасолею, викладаємо овочеву обжарку, пасту варимо 35 хвилин. В кінці приправляємо суп спеціями і видавлюємо через прес часник.