Квасолевий суп – прекрасне блюдо, яке допоможе зігрітися холодними зимовими днями. Воно виходить смачним, досить ситним і їм запросто можна нагодувати велику родину. Сьогодні ми розповімо вам деякі класичні рецепти приготування квасоляного супу.
Класичний рецепт квасоляного супу з консервованої квасолі
Інгредієнти: м'ясний фарш – 545 г; консервована червона квасоля – 1 банку; вода фільтрована – 15 л; цибулина – 95 г; часник – 10 г; кмин в насінні – за бажанням; консервовані помідори – 155 г; перець гострий чилі – 1 шт.; томатна натуральна паста – 450 мл; какао – 10 г; сир – 95 г; сіль – за смаком. Приготування Фарш обсмажуємо на сковороді, ретельно розминаємо і підсолюємо за смаком. Цибулю чистимо, шаткуємо дрібненько і окремо підрум'янюємо на рослинному маслі. Додаємо подрібнений перець чилі, видавлюємо через прес кілька зубчиків часнику, посипаємо спеціями і кмином. У глибоку каструлю викладаємо фарш, ароматну обжарку, помідори консервовані, пасту і вливаємо воду. Прикриваємо кришкою і варимо суп на слабкому вогні 45 хвилин. Через 20 хвилин викладаємо консервовану квасоля, кидаємо сіль за смаком і какао. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо тертим сиром і запрошуємо всіх обідати.
Класичний рецепт квасоляного супу з яловичини
Інгредієнти: яловичина – 355 г; вода фільтрована – 15 л; біла суха квасоля – 110 г; свіжа зелень – за смаком; цибулина – 45 г; морква – 45 г; картопля – 105 г; олія рафінована – 35 мл; спеції. Приготування Отже, м'ясо ретельно промиваємо, обсушуємо, укладаємо в каструлю з водою і ставимо на сильний вогонь. Після закипання бульйону, прибираємо з'явилася накип і варимо, зменшивши полум'я ще 15 години, підсолюємо за смаком. Потім кидаємо білу квасолю і засікаємо ще 45 хвилин. Чистимо цибулину, шаткуємо ножем і обсмажуємо в масло на сковороді. Моркву і картоплю обробляємо, рубаємо тоненькою соломкою і опускаємо овочі в каструлю. Варимо класичний квасолевий суп ще хвилин 20 а потім розливаємо по тарілках і прикрашаємо кожну порцію зеленню.
Класичний рецепт квасоляного супу в мультиварці
Інгредієнти: квасоля суха – 185 г; морква – 35 г; цибулина – 45 г; картопля – 205 г; гомілка куряча – 200 г; сіль – за смаком; вода фільтрована – 19 л; зелень свіжої петрушки – 1 пучок. Приготування Квасоля суху промиваємо і замочуємо на ніч в тепленькій воді.
Курячі гомілки розрізаємо по суглобу. Цибулю чистимо, дрібненько ріжемо, а моркву крупно натираємо на тертці. Картоплю очищаємо, обполіскуємо і рубаємо соломкою. Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки: квасоля, курку, картоплю, моркву і цибулю. Заливаємо холодною водою і закриваємо прилад кришкою. Включаємо «Гасіння» і засікаємо 25 години. Після звукового сигналу додаємо подрібнену свіжу зелень, кидаємо лаврушку, підсолюємо за смаком і залишаємо на «Підігріві» ще на 5 хвилин.
Класичний рецепт квасоляного супу без м'яса
Інгредієнти: квасоля біла – 205 г; вода фільтрована – 2 л; картопля – 145 г; морква – 95 г; цибулина – 65 г; часник – 15 г; томатна паста ; спеції – за смаком. Приготування Квасоля біла добре промиваємо, замочуємо на всю ніч, а потім воду зливаємо і викладаємо боби в каструлю з підсоленою водою. Варимо 30 хвилин на середньому вогні, а тим часом готуємо овочі. Моркву чистимо, натираємо на тертці, а цибулю шаткуємо кубиками. Картопля обробляємо і рубаємо соломкою. У сковороду наливаємо трохи масла, прогріваємо його, викладаємо цибулю з морквою і пасеруємо до золотистого кольору. Картопля кидаємо в каструлю з квасолею, викладаємо овочеву обжарку, пасту варимо 35 хвилин. В кінці приправляємо суп спеціями і видавлюємо через прес часник.