Сметанний соус з часником може служити заправкою для салату або дипом для улюблених гарячих страв. Універсальна сметанна основа дає безмежне поле для гри фантазії, дозволяючи створювати унікальні соуси з разу в раз.
Сметанний соус з часником і зеленню – рецепт
Соус ранч – це класичне американське доповнення до м'ясних страв, овочевих асорті і салатів. Поєднуючи разом сметану, зелень і часник, ніколи не помилитеся, тому рекомендуємо випробувати цей рецепт і відвести йому місце у вашій кулінарній записній книжці.
Інгредієнти: сметана - 235 мл; майонез - 115 мл; зелень петрушки - 1 ст. ложка; сушений кріп і зелена цибуля - по 1/2 ч. ложки; часник - 2 зубки; вустерширський соус - 1 ч. ложка; лимонний сік - 15 мл Приготування Подрібніть зелень петрушки. Часникові зубки розітріть в пасту. Змішайте сметану з майонезом і додайте до них часникову пасту і зелень. Додайте слідом сушені трави, вустер і сік лимона. Спробувавши, посоліть готовий соус.
Сметанний соус з огірком і часником
Цей грецький соус носить назву цацики і, як правило, готується на основі йогурту. Ми ж вирішили замінити йогурт сметаною і додати в блюдо ще один традиційно грецький продукт – сир фета.
Інгредієнти: сметана - 245 г; сир фета - 245 г; часник - 1 зубок; сушений орегано і чебрець - по 1 ч. ложці; свіжий огірок - 1 шт. Приготування Натріть свіжий огірок і відразу ж відіжміть зайву вологу, щоб соус не вийшов дуже рідким. Сир фета розітріть виделкою і додайте до сметані. Окремо подрібніть часник і доповніть їм соус, всипати трави слідом. Залишається лише покласти натертий огірок і можна пробувати. Такий рецепт сметанного соусу з часником ідеально підходить для курки, котлет і будь-якого червоного м'яса.
Сметанний соус з часником і сиром
Цей соус краще всього використовувати в якості дипа для овочів, картоплі фрі, хлібних паличок або сухариків. У
його склад входить плавлений сир, але його можна замінити крем-сиром для більш ніжного смаку.
Інгредієнти: сметана - 85 мл; майонез - 35 г; діжонська гірчиця - 15 г; плавлений сир - 115 г; мед - 15 г; сушений лук - 1 ч. ложка. Приготування Збийте плавлений сир з майонезом і сметаною, поки не отримаєте однорідний соус. Доповніть соус дижонской гірчицею і медом, додайте солі за смаком і всипте сушений лук. Готовий соус можна подавати відразу ж, а можна залишити охолонути перед подачею.