Якщо у вас залишилися надлишки м'ясного бульйону, то обов'язково заморожуйте їх на майбутнє. Маючи під рукою порцію бульйону в морозильній камері ви з легкістю зможете збагачувати його смаком соуси або рагу, або використовувати бульйон в якості основи для супу. Докладніше про те, який суп можна зварити на м'ясному бульйоні, ми розповімо вам далі.
Квасолевий суп з гарбузом на м'ясному бульйоні
Інгредієнти: гострі натуральні ковбаски-2 шт.; ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 2 зубки; м'ясний бульйон - 720 мл; консервована квасоля - 330 г; консервовані томати - 330 г; зерна кукурудзи - 55 г; пюре з гарбуза - 310 г; молоко - 220 мл; порошок каррі - 1 ст. ложка; мелений кумін - 1 ст. ложка. Приготування Звільніть натуральні ковбаски від оболонки і підрум'яньте їх разом з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею. Коли шматочки цибулі стануть прозорими, доповніть їх пюрированным часником, а потім залийте бульйоном. Залиште бульйон дійти до кипіння, після чого зменшіть жар, додайте прянощі, молоко, томати (видаливши сік) і бобові. У фіналі змішайте всі з гарбузовим пюре. Залиште суп на плиті ще на 15 хвилин, а потім знімайте пробу.
Грибний суп на м'ясному бульйоні
Інгредієнти: вершкове масло - 15 г; печериці - 225 г; яловичий бульйон - 19 л; картопля - 280 м; ріпчаста цибуля - 115 г; гілочки чебрецю - 3 шт.; яловичина - 455 р. Приготування Розтопивши вершкове масло, спасеруйте на ньому шматочки яловичини, поки ті не схопляться золотистою скоринкою. До м'яса покладіть скибочки печериць і півкільця цибулі. Дайте всій зайвої вологи з грибів випарується, після чого поверніть в каструлю яловичину і покладіть кубики картоплі слідом. Додайте чебрець і залийте все м'ясним бульйоном. Залиште суп на м'ясному бульйоні варитися приблизно півгодини, поки м'ясо з картоплею не дійдуть до повної готовності, але не допускайте кипіння.
Суп з цвітної капусти на м'ясному бульйоні
Інгредієнти: порей - 1 шт.; часник - 3 зубки; томати - 330 г; морква - 115 г; суцвіття брокколі - 115 г; суцвіття цвітної капусти - 145 г; жменя зелені петрушки; м'ясний бульйон - 12 л; пельмені - 90 р. Приготування Почніть з овочевої бази, обсмаживши шматочки моркви з кільцями порею і часником. Коли овочі ледь розм'якшаться, покладіть до них суцвіття капусти і влийте м'ясний бульйон. Покладіть нарізані томати і дайте бульйону дійти до кипіння. Всипте пельмені і залиште їх до спливання. Готовий суп приправити за смаком.