Поєднання колотого гороху з копченим м'ясом по праву заслуговує звання класичного. Цей дует відомий кожному з часів трапез в школах і дитячих садах, але найсмачнішою варіацією популярного супу слід вважати домашню. На цей раз домашній гороховий суп ми будемо готувати з копченими крильцями.
Гороховий суп з копченими крильцями – рецепт
Єдиним, що робить суп з колотого гороху не апетитним, є його колір. Для більш насиченого і свіжого зеленого відтінку до відварного колотому гороху ми додамо свіжоморожені бобові.
Інгредієнти: морква - 175 г; стебла селери - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 115 г; копчені крила - 8-10 шт.; колотий горох - 420 г; лист лавра; свіжоморожений горошок - 170 р. Приготування Перед тим, як приготувати гороховий суп з копченими крильцями, необхідно зробити просту і звичну овочеву засмажку. Для засмажки спасеруйте разом подрібнену моркву із селерою, цибулею, додайте до овочів горох, а потім влийте 26 л води. Зрозуміло, якщо в розпорядженні є аналогічний обсяг бульйону, то пускайте в хід його. Затока рідина, дочекайтеся її закипання, а потім зменшіть жар і залиште горох варитися на півтори години, не забувши помістіть в каструлю лист лавра для аромату. По закінченні часу лавр дістаньте, всипте свіжий горошок і приправте все. Розберіть курятину, відокремлюючи копчену м'якоть від кісток, а потім відправте її в суп.
Гороховий суп з копченими крильцями в мультиварці
Інгредієнти: гілочки чебрецю - 3 шт.; порей - 135 г; морква - 115 г; копчені курячі крила - 430 г; колотий горох - 175 г; бульйон - 620 мл Приготування В розігрітій чаші пристрою спасеруйте порей з морквою і додайте до овочів листя чебрецю. Горох промити і змішайте з засмажкою. Влийте бульйон і перейдіть в режим «Суп». Після сигналу додайте в суп розібрану курятину і приступайте до дегустації.
Гороховий суп з курячими крильцями
Інгредієнти: мелений коріандр, кумін - по 1 ч. ложці; часник - 2 зубки; кольорова капусти - 340 г; колотий горох - 210 г; ріпчаста цибуля - 115 г; курячий бульйон - 16 л; копчені крила (м'якоть) - 200 р. Приготування Обсмажте цибулю і розібрану на суцвіття капусту, після чого додайте до овочів пюрированный часник і мелені спеції. Промийте горох і всипте його до овочів. Залийте все бульйоном і залиште варитися до розм'якшення гороху. Збийте готовий суп блендером і подавайте з шматочками курятини.