Рецепт рибного супу доступний до приготування протягом цілого року, а тому користується великою популярністю серед всіх прихильників рибних страв. В хід може йти не тільки дорога риба, але і найдоступніші заморожені види і навіть консервований продукт.
Суп з рибних консервів – рецепт
Почнемо з самого доступного варіанти рецепта рибного супу з консервами і перловкою. Це ситна страва ідеально підходить для холодного періоду року.
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 90 г; часник - 2 зубки; морква - 130 г; гострий перець - за смаком; перлова крупа - 135 г; стебла селери - 2 шт.; помідори (консервовані) - 440 г; мариновані огірки - 115 г; консервована риба - 420 г; каперси - 45 г; томатна паста - 15 г; жменя свіжого кропу. Приготування Подрібнивши моркву із селерою і ріпчастою цибулею, спасеруйте їх разом до отримання легкого золотистого відтінку. В останні півхвилини приготування всипте перловку (попередньо промивши крупу). Залийте все парою літрів води або рибного бульйону і залиште варитися до розм'якшення перловки. В середині приготування додайте в суп консервовані томати і пасту з них, а також подрібнені мариновані огірочки. Коли перловка розм'якшиться, викладіть рибні консерви, попередньо розібравши їх на більш дрібні шматочки. Доповніть готовий суп каперсами і зеленню.
Рецепт угорського рибного супу хаскале
Інгредієнти: тушка білої риби - 11 кг; ріпчаста цибуля - 230 г; томати - 320 г; мелена паприка - 4 ст. ложки. Приготування Спершу відокремте філе від всіх кісток. Голову і плавники разом з хребтом помістіть в каструлю, додайте половину паприки і розрізаний на четвертинки цибулю. Додайте всі над невеликим жаром і варіть близько півтора годин, попутно знімаючи шум з поверхні. Готовий бульйон процідіть через друшляк, кістки, плавники і голову викиньте, а цибулю і шматочки рибної м'якоті протріть через сито до бульйону. Поставте бульйон на вогонь, всипте залишилася паприку, покладіть нарізаний помідор і шматочки рибного філе. Варіть суп ще 15 хвилин, поки помідори не перетворяться на пюре, а риба не розм'якшиться.
Смачний фінський рибний суп з вершками – рецепт
Інгредієнти: порей - 1 шт.; лавр - 1 шт.; картопля - 370 г; філе сьомги - 420 г; вершки - 175 мл; крохмаль - 5 г; вершкове масло - 20 р. Приготування Кільця порею припустіть до прозорості, покладіть до них лавр і залийте півтора літрами води. Покладіть у воду кубики картоплі і залиште їх варитися до розм'якшення. Розділіть рибне філе на кубики і покладіть їх у бульйон. Ви також можете повторити цей рецепт, зробивши рибний суп з горбуші. Розведіть крохмаль невеликою порцією холодної води і влийте все в суп разом з вершками. Дочекайтеся повторного закипання і знімайте з вогню.
Суп з рибними фрикадельками – рецепт
Цей оригінальний азіатський суп можна приготувати з доступних інгредієнтів і при цьому відчути всю красу і багатство смаків сходу.
Інгредієнти: рибний бульйон - 14 л; імбир - 3 см; зірочки анісу - 2 шт.; соєвий соус - 45 мл; цукор коричневий - 15 г; філе білої риби - 760 г; цедра лайма - 1 ч. ложка; жменю листя коріандру; часник - 1 зубок; скляна локшина - 230 г; стручки гороху - 90 р. Приготування У рибний бульйон покладіть зірочки анісу, шматок імбиру, влийте сою і додайте цукор. Залиште всі проваритися на півгодини. Далі покладіть в блендер філе білої риби, додайте коріандр, лаймову цедру і часник. Збийте все до пастоподібної консистенції. Бульйон процідіть, покладіть в нього локшину і кульки з рибного фаршу. Коли будуть готові фрикадельки, розділіть суп на порції і подавайте з стручки гороху.