До теперішнього часу в кулінарних практики багатьох країн Світу склалися традиції готувати супи. Історично виникнення таких страв було зумовлено появою в побуті людей глиняного посуду.
Будь супи готують, як правило, на воді, або на інших основах. У процесі приготування страви виникають загальний аромат і смак страви складається з декількох інгредієнтів. Супи досить добре засвоюються організмом людини, що важливо для роботи травної системи.
Основні продукти для приготування супів можуть бути самими різними, в тому числі, використовуються і насіння бобових культур, які містять цінний рослинний білок.
Розповімо, як приготувати суп з білої квасолі, використовувати можна і готову консервовану, можливі варіанти вегетаріанські і з м'ясом.
У будь-якому випадку, готувати буде зручніше роздільно.
Вегетаріанський квасолевий суп з білої квасолі – рецепт
Інгредієнти: квасоля – 1 стакан (або 1 банка консервованої, можна в томаті); цибуля ріпчаста – 1 шт.; морква – 1 шт. масло топлене або будь-яке рослинне; часник – 2 зубчики; мелені спеції (перець чорний, червоний гострий, гвоздика і ін); зелень свіжа (петрушка, кінза). Приготування Квасоля замочуємо в окропі або в холодній воді хоча б години на 3 промиваємо, заливаємо водою і знову варимо до готовності. Готувати краще в товстостінній посуді (казан, сотейник).
Якщо квасоля консервована – промиємо кип'яченою водою (навіщо нам зайвий цукор, який міститься в соусі-заливці?) якщо в томаті – не промиваємо.
Можна стовкти квасоля в пюре або використовувати цілісні боби – це справа смаку.
Подрібнені цибулю і моркву пасеруємо в сковороді на олії. До складу пасерування можна включити дрібно нарізаний солодкий перець, гарбуз, броколі.
З'єднуємо пасеровку з квасолею, якщо вона консервована, доливаємо потрібну кількість води і проварюємо з додаванням мелених спецій в протягом 5 хвилин.
Перед подачею приправляємо суп рубаною зеленню і часником. Окремо можна подати сметану або вершки (у разі, якщо в супі не присутній томат).
Суп з білої квасолі рецепт з м'ясом, рецепт
Інгредієнти: м'ясо можна на кісточці (баранина, яловичина або свинина) – 300-400 г; квасоля біла – 1-2 склянки; цибуля ріпчаста – шт; мелені спеції; часник – 3 зубчики; зелень (цибуля, петрушка, кінза); сухарики домашні; сир твердий тертий – 200 р. Приготування Варимо м'ясо з цибулею в окремій каструлі, цибулю викидаємо, зрізаємо м'ясо з кісточок.
Квасолю варимо до готовності або використовуємо консервовану.
Розкладаємо в супову порційний посуд потроху м'яса, квасолі і сухариків . Присипаємо тертим сиром, рубаною зеленню і часником. Заливаємо киплячим бульйоном, чекаємо 8 хвилин і подаємо до столу.
Рецепт супу з білої квасолі з куркою в паназиатском стилі
Інгредієнти: квасоля біла готова цільна – 1 склянка; м'ясо куряче без кісточок та шкіри з стегон або грудки – 400 г; бульйон курячий; цибуля ріпчаста – 1 шт.; перець солодкий – 2 шт.; олія кунжутна; лайм або лимон; суміш спецій каррі; соєвий соус; зелень; часник. Приготування Нарізаємо м'ясо короткими смужками або дрібними шматочками, цибулю і солодкий перець – соломкою. Добре розігріваємо глибоку сковороду. На кунжутній олії обсмажуємо все відразу, до ступеня, коли утворюється скориночка. В процесі весь час струшуємо сковороду і перемішуємо лопаткою. Смажимо не більше 5 хвилин, додаємо сік лимона або лайма, соєвий соус і спеції.
З'єднуємо з готовою квасолею, заливаємо киплячим бульйоном, проварюємо 8 хвилин. Розливаємо суп в чашки, приправляємо зеленню і часником. Подаємо з прісними коржами.