Під час посту також можна харчуватися смачно і поживно. Як приготувати суп без м'яса, читайте далі.
Квасолевий суп без м'яса – рецепт
Інгредієнти: суха квасоля – 250 г; томат – 100 г; картопля – 300 г; морква – 150 г; цибуля – 130 г; сіль; олія рафінована рослинна – 30 мл; зелень – 20 г; вода – 2 літри. Приготування Вимиту квасолю заливаємо водою і залишаємо так на ніч. Потім першу воду зливаємо, вливаємо нову і варимо майже до готовності. На сковороду поміщаємо дрібненько нашатковані цибулю і моркву, обсмажуємо на олії хвилин 10 вливаємо томат, тушкуємо 5 хвилин. У каструлю з квасолею кладемо нарізану картоплю. Варимо чверть години, потім додаємо зажарку, підсолюємо за смаком і готуємо хвилин 5 потім кладемо подрібнену зелень і знімаємо супчик з плити.
Рисовий суп без м'яса з овочами
Інгредієнти: горошок зелений – 200 г; рис круглий – 2 ст. ложки; капуста білокачанна – 100 г; морква – 100 г; картопля – 200 г; цибуля – 100 г сіль; зелень; бульйон овочевий – 25 л. Приготування В овочевий бульйон покласти нарізану брусками картоплю. Хвилин через 5 закладаємо промитий рис, дрібно нашатковану капусту та горошок, варимо хвилин 20. Припускаємо на рослинному маслі дрібненько нарізану моркву і цибулю. Відправляємо зажарку в суп, проварюємо хвилин 5 потім кладемо дрібно нашатковану зелень і вимикаємо вогонь.
Овочевий суп без м'яса
Інгредієнти: морква – 150 г; овочевий бульйон – 5 склянок; консервований зелений горошок – 100 г; цибуля – 90 г; корінь селери – 150 г; квасоля консервована – 100 г; лавровий лист; помідори – 2 шт.; часник – 2-3 зубчики; олія рослинна рафінована – 20 мл; чорний мелений перець; томат-паста – 30 г; сіль. Приготування Подрібнений часник і цибулю, злегка обсмажуємо, додаємо подрібнений селера і моркву і тушкуємо хвилин 10. Виливаємо масу в бульйон, кладемо томат, сіль, перець і варимо при невеликому кипінні. Додаємо квасолю, горошок, подрібнені свіжі помідори й тушкуємо це все хвилин 10 після чого легкий суп без м'яса повністю готовий до подачі.
Простий суп без м'яса
Інгредієнти: картопля – 200 г; печериці свіжі – 150 г; морква – 150 г; цибуля – 100 г; спеції; вода; рослинна олія; сіль. Приготування Нашатковану кубиками картоплю кладемо в киплячу воду. Обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву, потім додаємо нарізані гриби і тушкуємо практично до готовності. Відправляємо грибну зажарку в суп, підсолюємо по своєму смаку. Далі за бажанням кладемо зелень і знімаємо супчик з плити.