Нижче ми розповімо, як правильно приготувати квасолевий суп з консервованої квасолі з м'ясом і запропонуємо пісний варіант страви. Високий вміст в даному виді бобових білка робить його незамінним для пісного меню і харчування вегетаріанців.
Як приготувати квасолевий суп з консервованої квасолі з м'ясом?
Інгредієнти: консервована червона квасоля – 650 г; яловичина – 280 м; бекон – 90 г; картопляні бульби – 550 г; паста томатна – 75 г; олія оливкова – 75 мл; вода фільтрована – 15 л; ріпчаста цибулина – 95 г; часникові зубці – 2 шт.; гірчичні насіння – 15 г; свіжа зелень кропу – 05 пучка; лавровий лист – 1-2 шт.; горошки перцю – за смаком; кухонна сіль – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування супу, очищену цибулину і зубці часнику дрібно рубаємо, а вимиту і обсушену яловичину нарізаємо дрібними скибочками. Тепер прогріваємо сковорідку з оливковою олією і закладаємо в неї спочатку цибулю і часник, а через сім хвилин додаємо шматочки м'яса і гірчичні зерна. Смажимо вміст сковороди протягом двадцяти хвилин, помішуючи, а потім додаємо томатну пасту і витримуємо суміш на вогні ще пару хвилин.
Тепер викладаємо обжарку в каструлю разом з консервованою квасолею, заливаємо все підігрітою до кипіння водою і варимо на помірному жарі протягом півгодини. Далі додаємо попередньо очищені і нарізані дрібними кубиками картопляні бульби, присмачую страву сіллю, горохи перців і лавровими листками і варимо супчик до його м'якості. За цей час обсмажуємо до хрусткого смаку нарізаний тонкими слайсами бекон.
По готовності супу подаємо його зі свіжою зеленню кропу і обсмаженим беконом.
Як приготувати квасолевий суп з волоськими горіхами без м'яса в мультиварці?
Інгредієнти: квасоля суха – 1 склянка; морква – 145 г; ріпчаста цибулина – 95 г; картопляні бульби – 550 г; часникові зубці – 2 шт.; паста томатна – 45 г; рослинна олія без аромату – 45 мл; волоські горіхи – 1 жменя; свіжа зелень кропу – 05 пучка; лавровий лист – 1-2 шт.; свіжозмелену чорний перець – за смаком; гострий перець чилі (за бажанням) – за смаком; кухонна сіль – за смаком. Приготування За кілька годин до передбачуваного
приготування супу, а краще з вечора, замочимо промиту квасолю у воді. Потім очищену цибулю, часник і моркву подрібнюємо кубиками або соломкою і пасеруємо на рослинній олії, налаштувавши мультиустройство на режим «Смаження» або «Випічка». Тепер додаємо томатну пасту, закладаємо вимочену і ще раз промиту квасолю, кидаємо очищений і нарізаний картопля і вливаємо підігріту до кипіння воду. Присмачую страву сіллю, перцем, лавровим листком і продовжуємо приготування супу в режимі «Гасіння» протягом двох годин. Після цього додаємо подрібнені волоські горіхи, зелень укропчика і за бажанням подрібнений гострий перець і даємо страві настоятися в режимі «Підігрів» хвилин п'ятнадцять.