Корисні властивості брокколі роблять страви з неї просто незамінними для здорового харчування. Пропонуємо приготувати прекрасний легкий, ніжний і неймовірно апетитний суп-пюре з брокколі з вершками, варіанти якого ми опишемо нижче.
Рецепт приготування супу-пюре з брокколі з вершками
Інгредієнти: броколі свіжа – 550 г; вершки жирністю 20 % – 210 мл; бульби картоплі – 280 г; цибуля ріпчаста – 85 м; зубчик часнику – 1 шт.; білий багет або батон – 3-4 скибочки; вершкове масло – 70 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р; кухонна сіль – 5 р. Приготування Приступаючи до приготування супу-пюре, броколі розбираємо на ланки, а картопляні бульби очищаємо і ріжемо на невеликі кубики. Закладаємо підготовлені овочі в каструлю, заливаємо одним літром фільтрованої води і ставимо варитися на плиту. Після закипання вміст каструлі підсолюємо і варимо на помірному вогні протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин до м'якості картопляних кубиків. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо до м'якості на розпущеному вершковому маслі, а потім додаємо в каструлю до готових овочів. Після цього, коли овочева маса трохи охолоне, розбиваємо її за допомогою блендера в пюре, вливаємо вершки і знову ставимо каструлю на плиту. Прогріваємо суп, помішуючи, до появи перших ознак кипіння.
Скибочки білого батона або багета підрум'янюємо на розпущеному вершковому маслі до красивого коричневого кольору, а потім, поки гарячі, натираємо очищеним зубчиком часнику і ріжемо на кубики.
Готовий самий смачний суп-пюре з брокколі з вершками розливаємо по тарілках і подаємо з часниковими грінками.
Вершковий суп-пюре з брокколі і курячої грудки
Інгредієнти: суцвіття брокколі – 780 г; вершки жирністю 20-33 % – 210 мл; цибуля порей – 1 шт.; грудка куряча (м'якоть) – 340 г; вершкове масло – 35 г; зубчики часнику – 2 шт.; горіх мелений мускатний – 5 г; чебрець – 1 щіпка; свіжозмелену чорний перець – 5 р; кухонна сіль – 5 р. Для подачі:
часникові сухарики – за смаком; спаржа відварена – за смаком. Приготування Даний рецепт супу відрізняється від попереднього в першу чергу наявністю курячого філе. Для початку промиваємо його, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо варитися. Через тридцять хвилин м'ясо виймаємо, а закладаємо в каструлю нарізану суцвіттями брокколі і варимо до м'якості приблизно хвилин десять. За цей час нарізаємо цибулю порей і очищені часникові зубці, пасеруємо овочі на розпущеному вершкове масло і перекладаємо в каструлю до капусти. Туди ж відправляємо нарізану курячу м'якоть і проварюємо все ще пару хвилин. Пробиваємо тепер вміст каструлі блендером, додаємо за смаком мускатний горіх мелений, чебрець, свіжозмелену чорний перчик, сіль, перемішуємо, вливаємо вершки і прогріваємо до появи ледь помітних ознак кипіння.
Подаємо готовий суп-пюре з брокколі з куркою і вершками, приправивши часниковими грінками, приготування яких ми докладно описували в рецепті вище, і доповнивши страву відвареною спаржею.
Рецепт приготування супу-пюре з броколі та шпинату з сиром
Інгредієнти: броколі свіжа – 550 г; шпинат – 250 г; вершки жирністю 10 % – 210 мл; сир твердий – 140 г; цибуля ріпчаста – 145 г; вода фільтрована – 1 л; оливкова олія – 35 мл; свіжозмелену чорний перець – 5 р; кухонна сіль – 5 р. Приготування Відварюємо броколі в невеликій кількості води або на пару протягом десяти хвилин. Нарізану цибулю пасеруємо до рум'яного кольору на оливковій маслечко, а потім закладаємо шпинат і приготовану брокколі, підливаємо воду від приготування капусти і тушкуємо овочі протягом дванадцяти-п'ятнадцяти хвилин. Після цього розбиваємо масу блендером для отримання пюре, заправляємо вершками і перетертим сиром і прогріваємо до розчинення сиру, але не даємо закипіти.
Окремо до супу можна подати грінки і свіжу зелень.