Відсутність тваринної їжі не тотожне нестачі білка в пісний раціон. Гідною заміною білого м'яса та яєць можуть стати багаті білком бобові, які можна адаптувати практично для будь-якої страви. Головним героєм цього матеріалу стане рецепт горохового супу, не поступається в розмаїтті своїх варіацій ні одному стандартному м'ясного супу.
Пісний гороховий суп-пюре – рецепт
Нудьгувати про вершковою консистенції супу і таким же смаком не доведеться, якщо додати в блюдо маслянисту м'якоть авокадо. Крім іншого, вона ж, разом зі свіжим горошком, забезпечить страви привабливий яскраво-зелений колір.
Інгредієнти: заморожений зелений горошок - 320 г; авокадо (середній) - 1 шт.; часник - 1 зубок; листя базиліка - 3 шт.; вода - 115 мл; соєве молоко - 115 мл Приготування Розморозьте горошок, бланшировав його в підсоленому окропі. Відокремивши м'якоть авокадо від кісточки і шкірки, покладіть її в блендер разом з горошком. Додайте пюре з часникового зубчики, подрібнені листя базиліка і влийте рідини – суміш води з соєвим молоком. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте суп пюреподібної консистенції. При бажанні, можете підлити додаткову кількість рідини. Солити суп слід в самому кінці. Подавати охолодженим.
Простий рецепт пісного горохового супу
Класичний, у розумінні більшості, гороховий суп складається з самого розвареного і пюрированного гороху разом із засмажкою з доступних овочів, як правило, цибулі та моркви. Ми ж пропонуємо залишити основу колишньою, але урізноманітнити її простим смаком чебрецю і лимонного соку.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 115 г; стебла селери - 95 г; часник - 2 зубки; гілочки чебрецю - 3 шт.; сушений горох колотий - 190 г; бульйон овочевий - 340 мл Приготування Приготуйте овочеву засмажку з нарізаного лука і стебел селери. Коли овочі дійдуть до напівготовності, покладіть до них пасту з часникового зубчики і листочки чебрецю. Всипте колотий горох, попередньо промивши його. Залийте вміст каструлі овочевим бульйоном разом зі склянкою води і залиште все варитися на 40-45 хвилин, до розм'якшення гороху. Готовий суп доповніть цитрусовим соком.
Ви також можете повторити рецепт цього пісного горохового супу в мультиварці, спершу обсмаживши інгредієнти на «Випікання», а потім залив водою і залишити варитися в режимі «Суп» до звукового сигналу.
Пісний суп гороховий з грибами – рецепт
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 5 зубків; цвітна капуста - 340 г; морква - 160 г; зелений горошок - 310 г; гарбуз - 210 г; печериці - 180 г; овочевий бульйон - 12 л. Приготування Приготуйте морквяно-цибулеву засмажку і додайте до неї гриби. Коли вся грибна волога випарується, видавіть кілька часникових зубков, покладіть до засмажки кубики гарбуза і капустяні суцвіття. Слідом всипте зелений горошок і залийте все бульйоном. Залиште овочі нудитися приблизно на півгодини, поки не розм'якшаться, після чого пюрируйте суп блендером.
Смачний пісний суп гороховий – рецепт
Інгредієнти: зелена цибуля - 3 пера; овочевий бульйон - 11 л; заморожений горошок - 920 г; суцвіття брокколі - 420 г; жменя зелені петрушки і м'яти; ріпчаста цибуля - 140 г; соєве молоко - 320 мл Приготування Спасеруйте шматочки цибулі і залийте їх бульйоном. У вируючий бульйон покладіть суцвіття капусти і горошок. Проварити до розм'якшення капустяних суцвіть, а потім пюрируйте разом. Щоб надати страві вершковий смак, можна доповнити суп соєвим молоком, але це не обов'язково. Додати у готовий суп подрібнену зелень і відразу сервіруйте.