Вернуться назад Распечатать

Пісний суп гороховий – рецепт

Пісний суп гороховий – рецепт
Відсутність тваринної їжі не тотожне нестачі білка в пісний раціон. Гідною заміною білого м'яса та яєць можуть стати багаті білком бобові, які можна адаптувати практично для будь-якої страви. Головним героєм цього матеріалу стане рецепт горохового супу, не поступається в розмаїтті своїх варіацій ні одному стандартному м'ясного супу.

Пісний гороховий суп-пюре – рецепт


Нудьгувати про вершковою консистенції супу і таким же смаком не доведеться, якщо додати в блюдо маслянисту м'якоть авокадо. Крім іншого, вона ж, разом зі свіжим горошком, забезпечить страви привабливий яскраво-зелений колір.
Інгредієнти:

  • заморожений зелений горошок - 320 г;

  • авокадо (середній) - 1 шт.;

  • часник - 1 зубок;

  • листя базиліка - 3 шт.;

  • вода - 115 мл;

  • соєве молоко - 115 мл


  • Приготування
    Розморозьте горошок, бланшировав його в підсоленому окропі. Відокремивши м'якоть авокадо від кісточки і шкірки, покладіть її в блендер разом з горошком. Додайте пюре з часникового зубчики, подрібнені листя базиліка і влийте рідини – суміш води з соєвим молоком. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте суп пюреподібної консистенції. При бажанні, можете підлити додаткову кількість рідини. Солити суп слід в самому кінці. Подавати охолодженим.

    Простий рецепт пісного горохового супу


    Класичний, у розумінні більшості, гороховий суп складається з самого розвареного і пюрированного гороху разом із засмажкою з доступних овочів, як правило, цибулі та моркви. Ми ж пропонуємо залишити основу колишньою, але урізноманітнити її простим смаком чебрецю і лимонного соку.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • стебла селери - 95 г;

  • часник - 2 зубки;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.;

  • сушений горох колотий - 190 г;

  • бульйон овочевий - 340 мл


  • Приготування
    Приготуйте овочеву засмажку з нарізаного лука і стебел селери. Коли овочі дійдуть до напівготовності, покладіть до них пасту з часникового зубчики і листочки чебрецю. Всипте колотий горох, попередньо промивши його. Залийте вміст каструлі овочевим бульйоном разом зі склянкою води і залиште все варитися на 40-45 хвилин, до розм'якшення гороху. Готовий суп доповніть цитрусовим соком.
    Ви також можете повторити рецепт цього пісного горохового супу в мультиварці, спершу обсмаживши інгредієнти на «Випікання», а потім залив водою і залишити варитися в режимі «Суп» до звукового сигналу.

    Пісний суп гороховий з грибами – рецепт


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • часник - 5 зубків;

  • цвітна капуста - 340 г;

  • морква - 160 г;

  • зелений горошок - 310 г;

  • гарбуз - 210 г;

  • печериці - 180 г;

  • овочевий бульйон - 12 л.


  • Приготування
    Приготуйте морквяно-цибулеву засмажку і додайте до неї гриби. Коли вся грибна волога випарується, видавіть кілька часникових зубков, покладіть до засмажки кубики гарбуза і капустяні суцвіття. Слідом всипте зелений горошок і залийте все бульйоном. Залиште овочі нудитися приблизно на півгодини, поки не розм'якшаться, після чого пюрируйте суп блендером.

    Смачний пісний суп гороховий – рецепт


    Інгредієнти:
    Пісний суп гороховий – рецепт


  • зелена цибуля - 3 пера;

  • овочевий бульйон - 11 л;

  • заморожений горошок - 920 г;

  • суцвіття брокколі - 420 г;

  • жменя зелені петрушки і м'яти;

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • соєве молоко - 320 мл


  • Приготування
    Спасеруйте шматочки цибулі і залийте їх бульйоном. У вируючий бульйон покладіть суцвіття капусти і горошок. Проварити до розм'якшення капустяних суцвіть, а потім пюрируйте разом. Щоб надати страві вершковий смак, можна доповнити суп соєвим молоком, але це не обов'язково. Додати у готовий суп подрібнену зелень і відразу сервіруйте.