Мойва сама по собі досить жирна рибка, тому можна приготувати її в духовці без додаткового додавання олії, що знизить калорійність страви і зробить його більш дієтичним. Крім того така риба дуже корисна і прекрасно підійде для тих хто дбає про здорове харчування.
Мойва, запечена в духовці без масла - рецепт
Інгредієнти: мойва свіжа – 650 г; борошно пшеничне – 90 г; кухонна сіль – 10 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р. Приготування Якщо мойва заморожена, даємо їй розтанути, а потім промиваємо ретельно й обсушуємо. Пшеничне борошно змішуємо з дрібкою солі і свіжозмеленого чорного перцю, паніруємо в отриманій суміші рыбинки і викладаємо їх на деко, попередньо застеливши його пергаментным листом.
Прогріваємо Духовку до температури 195 градусів, розміщуємо лист на середньому рівні і запікаємо рибку протягом двадцяти хвилин.
По готовності перекладаємо рибку на тарілку і подаємо з відвареної або запеченою картоплею, зеленню і овочами. Окремо можна зробити соус до такої рибки, змішавши сметану з нарубаною зеленню кропу і зеленої цибулі і додавши за смаком сіль і перчик.
Як смачно приготувати мойву в духовці без масла - рецепт з цибулею і майонезом
Інгредієнти: мойва свіжа – 950 г; майонез – 190 г; середні ріпчасті цибулини – 2 шт.; кухонна сіль – 10 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р. Приготування Для приготування запеченої мойви за даним рецептом рибку розморожуємо, промиваємо і даємо обсохнути.
Тим часом очищаємо і нарізаємо півкільцями або кільцями ріпчасті цибулини і викладаємо цибульну масу на застелений пергаментом деко, формуючи свого роду цибульну подушку. На неї викладаємо підготовлену рибку і змащуємо зверху сумішшю майонезу, солі і меленого чорного перцю. Ставимо деко з рибкою в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом двадцяти п'яти-тридцяти хвилин.
Перед подачею можна приправити страву пір'ям зеленого лука і свіжою зеленню.
Мойва без масла в духовці - рецепт з часником
Інгредієнти: мойва свіжа – 950 г; часник сушений – за смаком; кухонна сіль – за смаком. Приготування Смачно і пікантно запечена в духовці мойва виходить, якщо приправити її сушеним меленим часником. Для реалізації даної ідеї промиваємо рибку ретельно під проточною холодною водою, попередньо при необхідності розморозивши її. Даємо рибці стекти і обсохнути, розкладаємо її на застелений пергаментным відрізу деко або у форму для запікання одним шаром, притрушиваем меленим часником, трохи підсолюємо і ставимо в прогріту духовку. Готується така рибка двадцять-двадцять п'ять хвилин при температурному режимі 185-195 градусів.
Як приготувати мойву в духовці з картоплею - рецепт
Інгредієнти: мойва свіжа – 950 г; бульби картоплі – 950 г; велика ріпчаста цибулина – 1 шт.; приправи для риби і картоплі – за смаком; кухонна сіль – 10 г; свіжозмелену чорний перець – 5 р. Приготування Для приготування мойви в духовці з картоплею, рибку промиваємо, потрошимо, позбавляє від голови і хвоста і
гарненько промиваємо. Тепер викладаємо її на час в миску, приправляємо сіллю і спеціями для риби і перемішуємо, рівномірно розподіляючи прянощі і сіль.
Очищаємо також картопляні бульби і цибулину і нарізаємо овочі кільцями та кільцями відповідно. Картопля приправляємо спеціями для картоплі або просто сумішшю сухих італійських трав і сіллю, перемішуємо і вкладаємо в форму для запікання, додавши зовсім трохи бульйону або води, щоб вона доходила до середини рівня картопляного шару. Зверху розкладаємо рибку, покриваємо її кільцями цибулі, прикриваємо ємність кришкою або затягуємо фольгою і ставимо на годину в прогріту до 220 градусів духовку.