В пісні дні, з дієтичних або етичних міркувань, деякі відмовляються від м'яса, але дозволяють собі їсти рибу.
З рибного фаршу можна приготувати, поживні, дуже смачні і легкозасвоювані котлети, розповімо, як це зробити.
Деякі сорти риби продають у вигляді обрізі, що дуже вигідно і зручно для приготування фаршу. Треба тільки перемолоти рибу на м'ясорубці і додати деякі інгредієнти.
Додати у фарш для рибних котлет?
Відомо достатню безліч рецептів рибного фаршу для котлет, але щоб вони вийшли соковитими головне враховувати структуру і жирність плоті самої риби. Якщо вона суховата (наприклад, це тріска, сайда), потрібно додавати вершки. У будь-якому випадку, треба у фарш додати яйця. Також має сенс разом з рибою перекрутити на м'ясорубці цибулину, можливо, додати посічену свіжу зелень, злегка присолити фарш і приправити його спеціями.
Рибні котлети - рецепт з фаршу лосося
Інгредієнти: обрізь лосося – 600 г; яйце куряче – 2 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; сухі мелені спеції (перець мелений чорний, гвоздика, коріандр); зелень (петрушка, базилік, кінза); борошно кукурудзяне в суміші з пшеничним у рівних частках; сіль; масло. Приготування Обрізь лосося пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею і зеленню. Додаємо спеції, яйця, трохи присаливаем і злегка збиваємо виделкою. Розігріваємо олію на сковороді (краще смажити на топленому маслі, втім, вибір за вами). Формуємо котлети руками, паніруємо в суміші кукурудзяної і пшеничної муки і обсмажуємо до золотисто-коричневих відтінків приблизно за 3 - 4 хвилини з кожного боку. Можна ще трохи потримати на мінімальному вогні під кришкою, щоб котлети стали пишніше. У будь-якому випадку, смажимо не довше 10 хвилин.
Готові рибні котлети добре подати з рисом або відварною картоплею, і якимось світлим соусом, наприклад, лимонно-гірчично-часниковим. Також можна додати в соус перепелине яйце, трохи натуральних вершків, соєвий соус, м'якоть плоду авокадо.
Хоча рибні котлети готуються досить швидко, запікати їх все ж, безумовно, краще, ніж смажити, так корисніше.
Соковиті котлети з рибного фаршу в духовці – рецепт
Інгредієнти: тріска або будь-яка інша недорога риба – 600 г; яйце куряче – 2 шт.; жирні вершки густі – 2-3 ст. ложки; цибуля ріпчаста – 1 шт.; сухі спеції мелені (наприклад, суміш каррі або хмелі-сунелі); зелень (петрушка, кінза, базилік); борошно кукурудзяне в суміші з пшеничним у рівних частках; сіль; олія; Для соусу:
лимон; гірчиця готова; авокадо або м'якоть банана; часник; пекучий червоний перець. Приготування Филируем рибу і пропускаємо через м'ясорубку з цибулею. Якщо це риба з дрібними кісточками, краще пропустити фарш через м'ясорубку і другий раз. Насадку поставте середню або дрібну. Зелень порубаєте ножем вручну. Приправляємо фарш спеціями, трохи присаливаем, додаємо вершки і яйця. Можна трохи подвзбить фарш виделкою, щоб котлети вийшли пишніше. Формуємо котлети, паніруємо в суміші кукурудзяної і пшеничної муки, рясно змащуємо маслом
форму або на деко і викладаємо на нього котлети. Можна простелити дно промасленим пекарської папером. Запікаємо в духовці протягом 25 хвилин. Подаємо з відварною картоплею або рисом і світлим соусом. В принципі, до котлет з риби з білим тілом можна подати і гострий томатний соус. Краще не купувати готовий кетчуп (навіщо вам зайвий цукор і крохмаль?), приготуйте соус самостійно з якісної томат-пасти, часнику та червоного пекучого перцю. Цю суміш можна трохи розбавити кип'яченою водою.
До котлет з рибного фаршу, так само як і до інших страв з риби можна подавати світлі виноградні вина, горілку, гіркі або ягідні міцні настоянки, джин або світле пиво.