Якщо ви втомилися від звичайної запеченої та обсмаженої риби, рибних котлет і супів, то повторіть один з рецептів рибного суфле в духовці. Повітряне і делікатна, вона гідно місця в ресторанному меню навіть враховуючи те, що готується простіше простого.
Рибне суфле – рецепт
Ви любите поєднання крем-сиру, червоної риби? Тоді це рибне суфле для вас. В його рамках філе копченої сьомги збивають з сиром і яйцями, а потім відправляють закуску запікатися і подають відразу після приготування.
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; борошно - 25 г; молоко - 310 мл; крем-сир - 95 г; яйця - 3 шт.; копчена сьомга - 85 м; цедра 1/2 лимона; зелень кропу - 2 ч. ложки. Приготування В розтопленому маслі спасеруйте борошно і залийте її молоком. Дайте соусу проваритися до загустіння, а потім збийте його з крем-сиром і яєчними жовтками. Рибне філе можна дрібно нарізати, а можна перетворити в фарш і змішати його з отриманим соусом. Коли соус охолоне до теплого, з'єднайте його з цедрою і зеленню, доповніть сіллю. Окремо перетворіть в піну білки трьох яєць і обережно з'єднайте її з соусом. Розподіліть отриману масу по змазаним маслом форм і поставте їх в наповнений водою деко. Суфле з рибного фаршу готується в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Готову страву доповніть скибочками риби і подавайте зі сметаною.
Як приготувати рибне суфле в домашніх умовах?
У цьому рецепті використовується м'якоть нежирної білої риби, що ідеально підходить до дієтичного меню. Якщо ви готуєте таке рибне суфле для дітей, то виключіть з нього гірчицю, а замість чеддера використовуйте менш жирні сири, або зовсім приберіть їх з рецепту.
Інгредієнти: філе білої риби - 760 г; вершкове масло - 25 г; борошно - 15 г; молоко - 240 мл; гірчиця суха - 1 ч. ложка; тертий чеддер - 45 г; яйця - 3 шт. Приготування Рибне філе відваріть на пару і перетворіть його в фарш. Зробіть білий соус, з'єднавши вершкове масло з борошном і молоком. Проваріть соус до загусання, додайте гірчицю з сиром і змішайте його з рибним фаршем. Додайте до суміші яєчні жовтки, а білки збийте в піну окремо. Змішавши піну з масою для суфле, розкладіть все по промасленим формах, поставте їх на деко з холодною водою (вода повинна покривати форми наполовину) і запікайте півгодини при 180 градусах. Суфле подають відразу ж після запікання, супроводжуючи салатом або запеченими овочами.