Сьогодні ми приготуємо в мультиварці на пару смачні рибні котлети. Запропоновані рецепти чудово підійдуть для дієтичного харчування, а також урізноманітнюють звичне щоденне меню.
Як приготувати рибні котлети на пару в мультиварці - рецепт з минтая
Інгредієнти: філе минтая – 750 г; молоко – 70 мл; велике яйце куряче – 1 шт.; м'якоть батона білого хліба або – 110 г; цибулина ріпчаста – 95 г; кухонна сіль – 1 щіпка; панірувальні сухарі білі – 35 г; свіжозмелену чорний перець – 1 щіпка. Приготування Приступаючи до приготування рибних котлет, хлібний м'якуш замочимо в молоці на деякий час. Філе рибки розрізаємо на шматки і разом з очищеною і розрізаної на частини цибулинкою і розмоченим і віджатим від зайвої вологи хлібом пропускаємо через м'ясорубку. Присмачую масу сіллю і свежесмолотым чорним перчиком, додаємо яйце і панірувальні сухарі і перемішуємо фарш дуже ретельно. Маємо ємність з ним в холодильнику хвилин на двадцять.
Після цього формуємо зволоженими руками круглі котлетки і викладаємо їх на промаслений ґрати мультиустройства для приготування на пару. У чашу приладу наливаємо воду і включаємо його, налаштувавши на функцію «Пар». Через двадцять п'ять хвилин рибні котлетки будуть готові.
Січені рибні котлети на пару в мультиварці - рецепт з горбуші
Інгредієнти: філе горбуші – 650 г; незбиране молоко – 45 мл; сало свиняче – 40 г; велике яйце куряче – 1 шт.; скибочка (м'якуш білого хліба – 65 г; часниковий зубчик – 1 шт.; цибулина ріпчаста – 80 г; морква свіжа – 45 г; соус соєвий – 20 мл; зелень свіжа – 3-4 гілочки; кухонна сіль – 1 щіпка; чорний перець свіжозмелену – 1 щіпка; кунжутне насіння і мелена паприка для оформлення. Приготування В даному випадку для приготування котлет ми будемо використовувати філе горбуші, яке на відміну від попереднього рецепта наріжемо дрібненькими кубиками замість обробки на м'ясорубці. Разом з тим розмочений у молоці хлібець,
очищену цибулину і зубчик часнику подрібнюємо в ємності блендера, а моркву натираємо на дрібній тертці. Нарізаємо також попередньо промиту свіжу зелень. З'єднуємо всі підготовлені компоненти в глибокій ємності, вбиваємо туди ж велике куряче яйце, додаємо соєвий соус, сіль і свіжозмелену перчик за смаком і ретельно вимішуємо масу руками. Формуємо після цього рибні котлетки круглої або овальної форми, розташовуємо їх у мультиварці на решітці, притрушиваем трохи меленої червоною паприкою і підсмаженими кунжутним насінням і готуємо в режимі мультиустройства «Пар» протягом двадцяти п'яти хвилин.