Щуку важко назвати популярною рибою, тим більш популярною основою для приготування котлет. Причин тому дві: по-перше, щуку важко знайти в будь-якому супермаркеті, а по-друге, її необхідно вміти приготувати, так як це не жирна риба, яку легко пересушити. Керуючись нашими порадами, ви зможете зробити самі смачні рибні котлети з щуки.
Рибні котлети з щуки з салом – рецепт
Зробити котлети соковитіше і жирніше допоможе, власне, сам жир, а точніше невелику кількість сала, який додається до рибного фаршу.
Інгредієнти: філе щуки - 11 кг; свиняче сало - 270 г; цибуля - 95 г; манка - 35 г; яйце - 1 шт.; хлібна паніровка. Приготування Перед тим, як приготувати рибні котлети з щуки, рибне філе слід перевірити на наявність кісток. Так як щука – кістлява риба, перевіряти слід неодмінно, щоб уникнути травмування під час трапези.
Перекрутивши щуч'є філе, відправте шматочок сала слідом. Цибулю краще нарізати вручну, так як в перекрученому вигляді він дає дуже багато соку. Змішайте філе з салом і цибулею, слідом всипте манну крупу і вбийте яйце. Залиште отриману масу приблизно хвилин на 15 щоб манка ввібрала рідина, а потім сформуйте з неї котлетки і обваляйте кожну в паніровці, після чого підрум'яньте.
В якості соусу для рибних котлет з щуки може виступати звичний тартар , томатна підлива або бешамель.
Як зробити рибні котлети з щуки з сиром?
Інгредієнти: цибуля - 95 г;
філе щуки - 830 г; яйце - 1 шт.; щіпка мускатного горіха; твердий сир - 90 г; манна крупа - 45 р. Приготування Перекрутіть рибне філе і змішайте його з нарізаною ріпчастою цибулею, яйцем і мускатом. Додайте сіль. Натріть сир. З рибного фаршу сформуйте котлетки і покладіть порцію сиру в центр кожної. Краї зліпіть разом і обваляйте котлети в манній крупі. Обсмажуйте їх зарум'яниться з усіх боків.
Рецепт смачних рибних котлет з щуки
Ще один спосіб зробити котлети соковитіше і м'якше перевірений десятиліттями: додайте до фаршу розмочений у молоці хлібний м'якуш, який не тільки змінить структуру готового блюда, але і додасть об'єму.
Інгредієнти: рибне філе - 980 р; скибочки батона - 3 шт.; молоко - 115 мл; панірувальні сухарі. Приготування Зріжте скориночку з м'якушки і залийте молоком. Філе щуки очистіть від кісток і перекрутіть. Відіжміть зайву вологу з хлібного м'якушки, після чого змішайте його з рибним фаршем. Приправте суміш і сформуйте з нього котлети. Кожну обсипте паніровкою і обсмажуйте до зарум'янювання.