Котлетки можна готувати практично з будь-якої риби, особливо коли у вас в наявності не підходить для смаження або гасіння, суха або дрібна риба, а також та, в якій сотні кісточок. Це дійсно вихід для тих, хто не любить їсти просто смажену рибу цілком. До того ж з допомогою різних добавок і спецій можна з однієї і тієї ж риби приготувати абсолютно різні котлети.
Як приготувати рибні котлети з уклейки в домашніх умовах?
Інгредієнти: уклейка (очищена) – 1 кг; масло вершкове – 80 г; цибуля – 2 шт.; батон білий – 8 шматочків; яйце – 2 шт.; часник – 4 зубки; молоко – 02 л; картопля – 1 шт.; борошно – 60 г; масло рослинне - 35 г; розмарин; перець; сіль. Приготування Перед тим як зробити ці домашні рибні котлети вас чекає нелегке завдання з обробки тієї самої уклейки. Рибу необхідно добре вимити, почистити, відрізати голови, так як видалити зябра у цієї маленької риби навряд чи вийде, після всього цього розпороти черево, видалити всі нутрощі і знову гарненько вимити. Скажемо чесно, що саме приготування цих рибних котлет в домашніх умовах проходить набагато легше, ніж підготовка риби.
М'якушка хліба залийте молоком, якщо у вас для цього випадку сухарі, то залийте сухарі, але спеціально сушити сухарі для котлет не варто. На виході у вас має бути 03 кг віджатого хліба або сухарів. Очистіть і немелко наріжте овочі, просто для зручності при переробки в фарш. І з допомогою кухонної техніки подрібніть у фарш разом з рибою і хлібом. Потім потрібно вбити яйця і ретельно вимішати, а після цього додайте вершкове масло, щоб підвищити жирність ваших котлет. І вже потім спеції і сіль, після чого знову ретельно вимішуйте фарш не менше 10 хвилин, злегка, як би поплескуючи їм про стінки посуду в якій заважаєте. Тепер фарш готовий до відпочинку і на це у нього піде від 2 до 3 годин у холодильнику. Потім необхідно сформувати котлетки, краще це зробити відразу, тоді ви зможете зробити їх однаковими. Залишається тільки обваляти їх у борошні, таким чином, провівши паніровку, і обсмажити на гарячій сковороді з маслом. Котлети з річкової риби потрібно добре прожарювати, але не пересушувати.
Рибні котлети з хека по домашньому
Інгредієнти: філе хека – 1 кг; крупа манна – 50 г; масло вершкове – 90 г; цибуля – 1 1/2 шт.; хліб білий – 8 шматочків; яйце – 2 шт.; часник – 4 зубки; кріп – 3 гілочки; молоко – 150 мл; петрушка – 4 гілочки; цибуля зелена – 2 шт.; панірувальні сухарі; масло рослинне - 40 г; сік лимона – 15 г; перець; сіль. Приготування Цей рецепт з зеленню принципово не відрізняється від інших. Так само замочіть м'якушка хліба в молоці, віджатого хліба у вас повинно бути рівно 30% від ваги риби, а значить близько трьохсот грам. Потім рибу, хліб і цибулю переробіть у фарш, після чого додайте в нього подрібнену зелень і інші інгредієнти крім панірувальних сухарів і рослинного масла. Фарш необхідно довго близько 10 хвилин, ретельно й інтенсивно вимішувати. Відправте його в холодильник на 2 години. Потім зліпивши котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на олії.