Якщо блюдо складається з невеликої кількості компонентів, то кожен з них повинен бути доведений до досконалості. Це правило стосується і пельменів, основну роль в яких грає тісто і начинка. І якщо з рецептами пельменного тесту нам вже доводилося розбиратися раніше, то про те, як приготувати фарш для пельменів, ми в перший раз поговоримо в цьому матеріалі.
Начинка для пельменів з фаршу
Якщо раніше пельмені в основному робилися з дичини, то в сучасному світі, коли наше меню не визначається результатами полювання і ми купуємо готове м'ясо в магазинах, головним наповнювачем для тесту стає суміш яловичини і свинини. Перша в найбільшій мірі насичена смаком, в той час як друга, містить достатню кількість жиру для отримання соковитою начинки.
Інгредієнти: яловичина - 440 г; свинина - 440 г; ріпчаста цибуля - 55 р. Приготування Склад начинки трохи більше ніж аскетичний – всього трійка інгредієнтів. Обидва види м'яса слід пропустити через м'ясорубку або дрібно порубати в високошвидкісному блендері. Отриману масу добре приправляють сіллю з свежесмолотым перцем, а потім доповнюють цибулею. Останній деякі воліють також пропускати через м'ясорубку, для більшої соковитості начинки, в той час як інші просто дрібно цибулю нарізають вручну. Смачний фарш для пельменів готовий, попередньо його можна охолодити або ж відразу приступати до ліплення.
Вареники з капустою і фаршем
Соковитістю і м'якістю начинки пельмені можуть бути зобов'язані не тільки вірно підібраному м'яса, але і додаванню деяких овочів. Так, наприклад, капуста додає м'ясного фаршу помітно більшу кількість вологи.
Інгредієнти: м'ясний фарш - 12 кг; ріпчаста цибуля - 165 г; часник - 2 зубки; вершкове масло - 35 г; головка пекінської капусти; вода - 55 мл Приготування У цьому рецепті ми не використовуємо звичайну білокачанну капусту, щоб не відчувати текстури її листя у фарші. Ідеальною заміною стане делікатна пекінська капуста.
Наріжте листя пекінської капусти і розітріть їх з сіллю і невеликою кількістю води. Додайте капусту в м'ясний фарш, а слідом відправте подрібнену цибулю і розтерті часникові зубки. Влийте масло, якщо використовуєте фарш з нежирних зрізів м'яса. Начинка готова, можна приступати до формування.
Фарш для пельменів з свинини і курки
Серед перевірених часом рецептів пельменів, популярні не тільки начинки з фаршем з дичини, але і ті, що готуються з додаванням лісових грибів, чий аромат здатний прикрасити будь-яку страву.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 65 г; курячий фарш - 320 г; фарш зі свинини - 240 г; ріпчаста цибуля - 85 р. Приготування Перед тим, як зробити фарш для пельменів, залийте гриби теплою водою і залиште розбухнути. Подрібніть і спасеруйте ріпчасту цибулю, додайте до нього нарізані напитавшиеся вологою гриби і припустіть їх разом буквально пару хвилин. Змішайте засмажку з обома видами фаршу і добре приправити. Після охолодження начинки приступайте до ліпленні пельменів .
Рецепт соковитого фаршу для домашніх пельменів
Справжній соковитий фарш складається не тільки з м'яса з достатньою кількістю жирку, але і змішуються з колотим льодом, який тане під час варіння і робить
м'ясо помітно більш соковитим.
Інгредієнти: яловичий фарш - 430 г; фарш зі свинини - 270 г; колотий лід - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 115 р. Приготування Змішайте обидва види фаршу з подрібненою цибулею, сіллю і свежесмолотым перцем. Додайте лід, перемішайте, відберіть частина м'ясного фаршу для ліплення одній порції пельменів, а решту м'ясо відправте в морозильну камеру, щоб лід не встиг розтанути.