Плюс курятини полягає в тому, що це м'ясо можна готувати практично будь-яким способом, при цьому воно не програє ні смаку, ні своєї соковитості. Далі ми поговоримо про класичному і улюбленому всіма блюді – курячих крильцях з картоплею, запечених в духовці. Завдяки універсальності обох базових складових, варіацій у цього рецепта існує маса.
Курячі крильця з картоплею в духовці - рецепт
Інгредієнти: курячі крила - 8-10 шт.; лимонний сік - 115 мл; часник - 6 зубчиків; діжонська гірчиця - 2 ч. ложки; мед - 35 мл; сушений орегано - 1 ст. ложка; мелена паприка - 1 ч. ложка; курячий бульйон - 245 мл; картопля - 470 г; червоний цибуля - 210 р. Приготування Перед початком запікання, курятину слід підготувати: крила промити і обсушити, потім залити їх сумішшю лимонного соку з тертим часником і гірчицею, медом, орегано і паприкою. Замариновані крила залишають на холоді на строк від 20 хвилин до цілих діб, відповідно, чим довше пролежить м'ясо, тим більш насиченим буде його смак.
Розділіть картоплю і цибулю на часточки приблизно однакового розміру, не надто великі, щоб вони могли одночасно пропектися з курятиною. Розкладіть овочі на деко разом з куркою. Вилийте поверх залишки маринаду і бульйон, а потім додайте деко, з листом фольги поверх, в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Ближче до завершення приготування, смачні курячі крильця з картоплею в духовці звільняють від фольги, щоб шкірочка на птиці підрум'янилася.
Як приготувати запечену картоплю з курячими крильцями в духовці?
Ще одна оригінальна варіація рецепта – азійська. Поєднання смаків в цьому блюді виразно віддає мотивами зустрічаються в китайській кухні і улюбленим їдцям по всьому світу. Цей простий і знайомий багатьом смак створює поєднання: соєвого соусу, імбиру і меду.
Інгредієнти: курячі крила - 540 г; коріння імбиру - 2 см; пір'я зеленої цибулі - 3-5 шт.; картопля - 440 г; соєвий соус - 85 мл; мед - 25 мл Приготування Сполоснувши курячі крила, зріжте з них кінчики, не містять м'яса. Залишилися м'ясисті частини крил обсушіть і покладіть у посуд з соєвим соусом, медом і тертим імбиром. Курятину можна залишити маринуватися на кілька годин, а можна розкласти на деку відразу ж, разом з часточками очищеної картоплі. Вилийте залишки маринаду поверх і всі відправте в духовку. Приготування курячих крилець з картоплею в духовці займе приблизно 35-40 хвилин при 190 градусах.