М'ясна котлета – одне з найбільш універсальних доповнень до практично будь-яких гарнірам . Простота і доступність робить це блюдо головним компонентом нашого щоденного меню, а можливість приготування запас дозволяє зберегти час у майбутньому, оскільки котлети прекрасно переносять заморожування. В залежності від харчових звичок у вашій родині, основою для котлет може служити птах або суміш яловичини зі свининою. У цьому матеріалі ми зупинимося на останніх, розібравши рецепти котлет з фаршу яловичини і свинини.
Котлети з яловичини і свинини – рецепт
Пропонуємо стартувати з самого звичного рецепти м'ясних котлет, склад яких, крім самого м'яса, включає ще і розмочений хлібний м'якуш. Завдяки останньому котлети виходять м'якшими і їх підсумкове кількість збільшується.
Інгредієнти: фарш з яловичини - 270 г; фарш зі свинини - 210 г; скибочки хліба - 2-3 шт.; молоко - 230 мл; ріпчаста цибуля - 115 г; часник - 2 зубки; яйце - 1 шт. Приготування Завчасно залийте хлібний м'якуш молоком, зрізавши з шматочків хліба кірки. Ріпчасту цибулю можна подрібнити в пюре блендером, так котлети вийдуть соковитіше, але краще просто дрібно нарізати його вручну. Пропустивши часник через прес, додати до фаршу разом цибулею і вбийте яйце. Слідом всипте добру пучку солі, інші спеції залишаємо на ваш розсуд. Відіжміть зайве молоко з хлібного м'якушки і добре перемішайте його з м'ясом. Отриману суміш охолодіть, розділіть на порції розміром в 2-3 столові ложки і сформуйте з кожної котлетку. Для більшої текстурности котлети можна обваляти в паніровці але якщо бажання додавати ще один крок до процесу приготування немає - обсмажуйте котлети з свинини і яловичини просто так.
Рецепт соковитих котлет із свинини та яловичини
Набагато більше корисної заміною хлібу в рецепті стане кабачок. Тертий овоч не тільки здатний надати страві соковитості, але і зробити текстуру готових котлет помітно більш м'якою.
Інгредієнти: фарш з яловичини і свинини - 18 кг; ріпчаста цибуля - 210 г; кабачки - 2 шт.; яйця - 2 шт.; молоко - 175 мл. Приготування Щодо фарш для котлет з яловичини і свинини, не можна не відзначити, що співвідношення двох видів м'яса, по відношенню один до одного повинна бути рівною, а сама свинина може містити невелику кількість жиру, так котлети вийдуть соковитіше. Змішавши перекручене м'ясо, додайте до нього кілька яєць, кабачки терті, збитий блендером цибулю і молоко. Готовий фарш залиште в прохолоді на годину, а потім приступайте до ліплення котлет. Готові котлети підрум'яньте на сильному вогні, потім зменшіть жар, хлюпніть на сковороду воду, накрийте все кришкою і залиште пропаритися до готовності.
Найсмачніші домашні котлети з свинини та яловичини з овочами
Базової сполучною для м'ясного фаршу може бути картопля. Завдяки йому котлети краще утримують форму і з легкістю ліпляться, зберігаючи м'якість.
Інгредієнти: яловичина - 640 г; свинина - 580 г; картопляні бульби - 180 г; цибуля ріпчаста - 90 г; часник - 2 зубки; яйце - 1 шт.; солодкий перець - 95 г; сушені трави (кріп, петрушка) - 2 ч. ложки; хлібна крихта (або борошно) - 240 р. Приготування Пропустивши обидва види м'яса через м'ясорубку, змішайте їх з тертою картоплею, нарізаним перцем і цибулею. Слідом додайте пюрированный часник і яйце, посоліть, всипте сушені трави. Ретельно вимісіть готовий фарш і відбийте його про робочу поверхню. З отриманої маси зліпити котлети і обсипте їх хлібної крихтою. Приготування котлет з м'яса яловичини та свинини проходить у два етапи: спершу котлети обсмажують до зарум'янювання, а потім відправляють дійти до готовності в духовці при 190 градусах на 7-10 хвилин.