Є різні варіанти приготування смажених пиріжків. Ознайомившись з наведеної статті, ви дізнаєтеся, як приготувати смачні смажені пиріжки з дріжджового тіста.
Смажені пиріжки з м'ясом з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 750 г; свіжі дріжджі – 50 г; вода тепла – 450 мл; олія рослинна рафінована – 45 мл; цукровий пісок – 55 г; сіль. Для начинки:
цибуля – 180 г; варене м'ясо – 450 р. Приготування Свіжі дріжджі розмішуємо в теплій воді. Кладемо сіль, цукор, просіяне борошно і олію. З даного набору продуктів робимо тісто, накриваємо його і ставимо підходити. Для начинки зварене заздалегідь м'ясо перекручуємо на м'ясорубці і змішуємо його з обсмаженою подрібненою цибулею. Коли тісто піднялося, починаємо формувати пиріжки – відщипуємо від тесту шматочок, спочатку скачуємо його в кульку, а потім перетворюємо в коржик. У середину покласти приблизно 1 чайну ложку м'ясної начинки. Краї защипуємо і викладаємо заготовки на сковороду з добре прогрітим маслом і обсмажуємо до рум'яності.
Смажені пиріжки з сиром з дріжджового тіста на сковороді
Інгредієнти: Для тіста:
тепла вода – 480 мл; вершкове натуральне масло – 50 г; свіжі дріжджі – 50 г; сіль – щіпка; цукровий пісок – 50 г; рафінована рослинна олія – 70 мл; борошно. Для начинки:
сир – 300 г; курячі яйця – 2-3 шт.; зелень; сіль. Приготування Дріжджі розтираємо з цукром і розчиняємо масу в теплій воді, підсолюємо, вливаємо олію, кладемо м'яке масло і, поступово підмішуючи борошно, вимішуємо тісто. Борошна потрібно таку кількість, щоб тісто не липло до рук. Даємо йому трохи постояти, а самі в цей час робимо сирну начинку: відварені круто яйця ріжемо кубиками, додаємо сир, подрібнену зелень, сіль і перемішуємо. З приготовленого тіста формуємо невеликі коржі, в серединку кладемо трохи начинки і скріплюємо краю. Смажимо пиріжки з сиром до рум'яності в розпеченому маслі.
Дріжджове тісто на кефірі для смажених пиріжків
Інгредієнти: дріжджі – 10 г; пісок цукровий – 30 г; кефір – 200 мл; борошно пшеничне – 12 кг; рафінована олія – 100 мл; сіль. Приготування У кефір вливаємо олію і злегка підігріваємо суміш. В отриману масу додаємо дрібку солі і цукровий пісок. Просіяне борошно змішати з сухими дріжджами. Далі замішуємо тісто і даємо йому півгодинки постояти. А потім вже можна ліпити пиріжки.
З цього тіста можна приготувати смажені дріжджові пиріжки з картоплею. Для цього формуємо з тіста коржика і всередину кладемо приблизно по 1 ложечці крутого картопляного пюре . Спеції в нього додаємо за смаком. Ліпимо пиріжки і смажимо їх в розпеченому маслі до готовності.