Котлети бувають самі різні – і курячі, і рибні, і свинячі та яловичі. У цій статті розповімо вам, як приготувати соковиті котлети з яловичини.
Соковиті котлети з яловичини – рецепт в духовці
Інгредієнти: коров'яче молоко – 150 мл; сирої цибуля – 180 г; батон або хліб білий – 170 г; яловичина (м'якоть) – 650 г; олія рафінована; яйце куряче великого розміру – 1 шт.; сіль. Приготування З батона або хліба зчищаємо скоринки і м'якоть заливаємо молоком, а потім віджимаємо зайву рідину. Яловичину разом з хлібом перекручуємо на м'ясорубці. Дрібненько кришимо цибулю і пасеруємо його. А потім кладемо його в фарш. Розбиваємо туди яйце, кладемо сіль, перець і знову добре розмішуємо. Формуємо невеликі котлетки, відправляємо їх на деко або у форму і хвилин через 45 ароматні котлетки будуть готові. Періодично їх можна поливати виділяється соком.
Соковиті котлети з фаршу яловичини
Інгредієнти: яловичий фарш – 08 кг; білий хліб без скоринки – 150 г; яйця середньої величини – 2 шт.; сирої цибуля – 180 г; сіль; чорний мелений перець. Приготування Розмочений хліб і очищену цибулю подрібнюємо блендером. Потім цю масу додаємо у фарш, кладемо перець, сіль, вбиваємо яйця і перемішуємо. Руками, змоченими водою або змазаними маслом, робимо котлетки, кладемо їх на деко, вливаємо 50 мл води і готуємо при помірній температурі 40-50 хвилин.
Соковиті котлети з яловичини – рецепт
Інгредієнти: Для фаршу:
фарш з яловичини – 600 г; батон – 180 г; цибуля – 220 г; холодне масло – 30 г; велике яйце куряче – 1 шт.; сіль; перець чорний мелений. Для кляру:
яйця великого розміру – 2-3 шт.; борошно пшеничне. Приготування Батон заливаємо молоком. Дрібненько кришимо цибулю. Віджимаємо батон, додаємо цибулю, фарш і ретельно перемішуємо. Додаємо яйце, кладемо перець, сіль і знову розмішуємо. Масло ріжемо невеликими шматочками. Для кляру збиваємо яйця, злегка солимо і перчимо. З фаршу робимо котлетки, в центр кладемо маленький шматочок масла. Обкачуємо заготовки в сухарях або борошні, макаємо в яєчну суміш і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо котлетки майже до готовності. Головне, щоб утворилася скоринка з однієї і другої сторони. А потім підливаємо воду і тушкуємо хвилин 10.
Соковиті котлети з яловичини і свинини
Інгредієнти: м'якоть нежирної свинини – 400 г; м'якоть яловичини – 700 г; куряче яйце велике – 1 шт.; пшеничний хліб – 180 г; вершки – 180 мл; цибуля – 190 г; сіль; перець; рафінована рослинна олія. Приготування М'ясо перекручуємо, для зручності попередньо нарізавши його на невеликі шматочки. Точно так само чинимо з хлібом, вымоченном у вершках, і очищеним цибулею. Вбиваємо яйце, кладемо перець, сіль і вимішуємо. Ліпимо котлетки. Паніруємо їх. Відправляємо їх на сковороду і обсмажуємо, а потім тушкуємо на малому вогні до готовності під кришкою.
Смачні соковиті котлети з яловичини – рецепт
Інгредієнти: коров'яче молоко – 100 мл; картопля – 100 г; хліб – 1 скибочка; яйце куряче велике – 1 шт.; цибуля – 180 г; яловичина – 700 р; часник – 2-3 зубчики; чорний мелений перець; масло рослинне без запаху; сіль. Приготування Заливаємо молоком хліб. Потім готуємо інші інгредієнти – м'ясо миємо, чистимо картоплю, часник і цибулю. Яловичину ріжемо шматочками, також трохи подрібнюємо цибулю з картоплею. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку. Потім підсолюємо, перчимо, додаємо яйце і ретельно вимішуємо. Ліпимо котлетки і смажимо, щоб вийшла корочка з двох сторін, а завдяки цьому всередині вони залишилися соковитими. Потім вогонь зменшуємо, вливаємо 30-40 мл води і тушкуємо котлетки ще хвилин 5.
Соковиті котлети можна подати до столу з чим завгодно – відмінно підійде розсипчаста гречана каша , макарони, рис або відварну картоплю , а також свіжі або консервовані овочі. Приємного всім апетиту!