Вернуться назад Распечатать

Соковиті котлети з яловичини – рецепт

Соковиті котлети з яловичини – рецепт
Котлети бувають самі різні – і курячі, і рибні, і свинячі та яловичі. У цій статті розповімо вам, як приготувати соковиті котлети з яловичини.
Соковиті котлети з яловичини – рецепт в духовці
Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 150 мл;

  • сирої цибуля – 180 г;

  • батон або хліб білий – 170 г;

  • яловичина (м'якоть) – 650 г;

  • олія рафінована;

  • яйце куряче великого розміру – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    З батона або хліба зчищаємо скоринки і м'якоть заливаємо молоком, а потім віджимаємо зайву рідину. Яловичину разом з хлібом перекручуємо на м'ясорубці. Дрібненько кришимо цибулю і пасеруємо його. А потім кладемо його в фарш. Розбиваємо туди яйце, кладемо сіль, перець і знову добре розмішуємо. Формуємо невеликі котлетки, відправляємо їх на деко або у форму і хвилин через 45 ароматні котлетки будуть готові. Періодично їх можна поливати виділяється соком.
    Соковиті котлети з фаршу яловичини
    Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 08 кг;

  • білий хліб без скоринки – 150 г;

  • яйця середньої величини – 2 шт.;

  • сирої цибуля – 180 г;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Розмочений хліб і очищену цибулю подрібнюємо блендером. Потім цю масу додаємо у фарш, кладемо перець, сіль, вбиваємо яйця і перемішуємо. Руками, змоченими водою або змазаними маслом, робимо котлетки, кладемо їх на деко, вливаємо 50 мл води і готуємо при помірній температурі 40-50 хвилин.
    Соковиті котлети з яловичини – рецепт
    Інгредієнти:
    Для фаршу:

  • фарш з яловичини – 600 г;

  • батон – 180 г;

  • цибуля – 220 г;

  • холодне масло – 30 г;

  • велике яйце куряче – 1 шт.;

  • сіль;

  • перець чорний мелений.


  • Для кляру:

  • яйця великого розміру – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне.


  • Приготування
    Батон заливаємо молоком. Дрібненько кришимо цибулю. Віджимаємо батон, додаємо цибулю, фарш і ретельно перемішуємо. Додаємо яйце, кладемо перець, сіль і знову розмішуємо. Масло ріжемо невеликими шматочками. Для кляру збиваємо яйця, злегка солимо і перчимо. З фаршу робимо котлетки, в центр кладемо маленький шматочок масла. Обкачуємо заготовки в сухарях або борошні, макаємо в яєчну суміш і відправляємо на сковороду з розігрітим маслом. Смажимо котлетки майже до готовності. Головне, щоб утворилася скоринка з однієї і другої сторони. А потім підливаємо воду і тушкуємо хвилин 10.
    Соковиті котлети з яловичини і свинини
    Інгредієнти:

  • м'якоть нежирної свинини – 400 г;

  • м'якоть яловичини – 700 г;

  • куряче яйце велике – 1 шт.;

  • пшеничний хліб – 180 г;

  • вершки – 180 мл;

  • цибуля – 190 г;

  • сіль;

  • перець;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    М'ясо перекручуємо, для зручності попередньо нарізавши його на невеликі шматочки. Точно так само чинимо з хлібом, вымоченном у вершках, і очищеним цибулею. Вбиваємо яйце, кладемо перець, сіль і вимішуємо. Ліпимо котлетки. Паніруємо їх. Відправляємо їх на сковороду і обсмажуємо, а потім тушкуємо на малому вогні до готовності під кришкою.
    Смачні соковиті котлети з яловичини – рецепт
    Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 100 мл;

  • картопля – 100 г;

  • хліб – 1 скибочка;

  • яйце куряче велике – 1 шт.;

  • цибуля – 180 г;

  • яловичина – 700 р;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • чорний мелений перець;

  • масло рослинне без запаху;

  • сіль.


  • Приготування
    Соковиті котлети з яловичини – рецепт

    Заливаємо молоком хліб. Потім готуємо інші інгредієнти – м'ясо миємо, чистимо картоплю, часник і цибулю. Яловичину ріжемо шматочками, також трохи подрібнюємо цибулю з картоплею. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку. Потім підсолюємо, перчимо, додаємо яйце і ретельно вимішуємо. Ліпимо котлетки і смажимо, щоб вийшла корочка з двох сторін, а завдяки цьому всередині вони залишилися соковитими. Потім вогонь зменшуємо, вливаємо 30-40 мл води і тушкуємо котлетки ще хвилин 5.
    Соковиті котлети можна подати до столу з чим завгодно – відмінно підійде розсипчаста гречана каша , макарони, рис або відварну картоплю , а також свіжі або консервовані овочі. Приємного всім апетиту!