Корисними чебуреки не назвеш. Але ось смакове насолоду від їх дегустації не можна порівняти ні з чим. Особливо спокусливі вироби з хрусткого тіста, яке стає таким шляхом додавання звичайної горілки . Два варіанти такого тіста для чебуреків пропонуємо нижче в наших рецептах.
Саме смачне тісто з горілкою на чебуреки з бульбашками - рецепт
Інгредієнти: вода очищена – 315 мл; пшеничне борошно – 635-700 г; олія рослинна рафінована – 35 мл; одна столова ложка горілки; одне куряче яйце; щіпка солі. Приготування Особливість даного тіста для чебуреків в його заварний основі. Завдяки цьому воно виходить податливим і пластичним при роботі з ним, а також сприяє отриманню виробів хрустких з пухирчастої скоринкою.
Отже, приступаючи до приготування, прогріваємо до температури кипіння в каструльці очищену воду, розчиняємо в ній сіль, вливаємо рафінована рослинна олія і вводимо приблизно половину склянки заздалегідь просіяного пшеничного борошна. При цьому масу інтенсивно безперервно перемішуємо за допомогою металевого віночка до загустіння і добиваємося однорідної консистенції і розчинення всіх борошняних грудок. Даємо отриманої заварний основі повністю охолонути при кімнатній температурі і тільки тоді приступаємо до наступного етапу.
Перекладаємо заварную масу в зручну для замісу миску, додаємо куряче яйце, вливаємо горілку і просіваємо борошно. Виробляємо заміс спочатку за допомогою ложки, а завершуємо руками, домагаючись щільною і не липнущей текстури, шляхом додаткового додавання борошна невеликими порціями.
По досягненні бажаного результату залишаємо борошняний ком під плівкою на одну годину, а потім приступаємо до формування чебуреків.
Рецепт тіста з горілкою для смачних хрустких чебуреків
Інгредієнти: вода очищена – 390 мл; пшеничне борошно – 750-800 г; цукровий пісок – 25 г; одна столова ложка горілки; щіпка солі. Приготування Даний рецепт тіста для чебуреків з додаванням горілки передбачає більш швидке його приготування і не містить яєць і рафінованої олії. На смак це негативно не позначається – він залишається на висоті, однак очевидна тимчасова і матеріальна економія зажадає від вас більше зусиль і спритності при розкачування тіста і формування з нього виробів.
Щоб приготувати таке тісто досить змішати просіяне борошно з сіллю і цукром-піском і додати теплу воду і горілку. Тепер вимішуємо все ретельно до отримання щільної, не липнущей і еластичною текстури. Через годину, коли тісто настоїться, можна буде приступати до формування виробів.