Під назвою «піца асорті» не ховається нічого конкретного. Як правило, під асорті мають на увазі або абсолютно довільне поєднання інгредієнтів, або поділ піци на 4 різних смакових сегмента. Обидві ці варіації ми детальніше розберемо нижче.
Піца асорті – рецепт
Якщо ви вирішите використовувати домашнє тісто для приготування такої піци, то нижче ми наведемо простий рецепт, в іншому випадку, прискорити процес допоможе покупна заготівля з тіста.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 210 г; дріжджі - 10 г; вода - 135 мл; оливкова олія - 45 мл Для начинки:
печериці - 85 м; сир моцарелла - 115 г; маслини - 90 г; шинка - 85 м; томатний соус - 115 мл; артишоки (серцевина) - 85 р. Приготування Перед тим, як приготувати піцу асорті, поставте на расстойку тісто, для якого попередньо змішують борошно, дрібку солі, дріжджі, масло і теплу воду. Коли тісто збереться разом, накрийте його вологою серветкою і відставте на півгодини.
Приготуйте начинку для піци асорті для якої необхідно обсмажити нарізані пластинками печериці, розділити на шматочки маслини, нарізати сир і шинку, а також розібрати серцевину артишоків (замінити їх можна маринованою солодким перцем).
Прямо руками розтягніть тісто в пласт і змастіть його томатним соусом. Викладіть скибочки моцарели поверх. Візуально розділіть поверхню на чотири частини і викладіть поверх кожної з них окрему начинку. Поставте форму з піцою в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
Піца «Морське асорті» – рецепт
Інгредієнти: основа для піци; сир - 320 г; соус бешамель - 195 мл; консервований тунець - 230 г; асорті з морепродуктів в олії - 265 р. Приготування Змастіть основу для піци бешамелем і покрийте половиною тертого сиру. Зверху розкладіть шматочки риби і морепродуктів, попередньо злив масло з останніх. Посипте поверхню піци залишилися сиром і відправте все в духовку на 15 хвилин при 190.
Рецепт піци «М'ясне асорті» в домашніх умовах
Інгредієнти: м'ясний фарш - 380 г; шинка - 65 г; салямі - 45 г; шпинат - 115 г; сир тертий - 135 г; томатний соус - 175 мл; основа для піци. Приготування Приправте м'ясний фарш і розділіть його на невеликі порції. Кожну з таких порцій скачайте і обсмажте до зарум'янювання. Змастіть поверхню тіста соусом, розподіліть по ній половину сиру, потім тонкі скибочки м'ясних виробів і обсмажені тюфтельки. Посипте все залишилися сиром і відправте запікатися при 215 градусах 15 хвилин.