Вернуться назад Распечатать

Піца асорті

Піца асорті
Під назвою «піца асорті» не ховається нічого конкретного. Як правило, під асорті мають на увазі або абсолютно довільне поєднання інгредієнтів, або поділ піци на 4 різних смакових сегмента. Обидві ці варіації ми детальніше розберемо нижче.

Піца асорті – рецепт


Якщо ви вирішите використовувати домашнє тісто для приготування такої піци, то нижче ми наведемо простий рецепт, в іншому випадку, прискорити процес допоможе покупна заготівля з тіста.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 210 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • вода - 135 мл;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Для начинки:

  • печериці - 85 м;

  • сир моцарелла - 115 г;

  • маслини - 90 г;

  • шинка - 85 м;

  • томатний соус - 115 мл;

  • артишоки (серцевина) - 85 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати піцу асорті, поставте на расстойку тісто, для якого попередньо змішують борошно, дрібку солі, дріжджі, масло і теплу воду. Коли тісто збереться разом, накрийте його вологою серветкою і відставте на півгодини.
    Приготуйте начинку для піци асорті для якої необхідно обсмажити нарізані пластинками печериці, розділити на шматочки маслини, нарізати сир і шинку, а також розібрати серцевину артишоків (замінити їх можна маринованою солодким перцем).
    Прямо руками розтягніть тісто в пласт і змастіть його томатним соусом. Викладіть скибочки моцарели поверх. Візуально розділіть поверхню на чотири частини і викладіть поверх кожної з них окрему начинку. Поставте форму з піцою в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.

    Піца «Морське асорті» – рецепт


    Інгредієнти:

  • основа для піци;

  • сир - 320 г;

  • соус бешамель - 195 мл;

  • консервований тунець - 230 г;

  • асорті з морепродуктів в олії - 265 р.


  • Приготування
    Змастіть основу для піци бешамелем і покрийте половиною тертого сиру. Зверху розкладіть шматочки риби і морепродуктів, попередньо злив масло з останніх. Посипте поверхню піци залишилися сиром і відправте все в духовку на 15 хвилин при 190.

    Рецепт піци «М'ясне асорті» в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 380 г;

  • шинка - 65 г;

  • салямі - 45 г;

  • шпинат - 115 г;
  • Піца асорті

  • сир тертий - 135 г;

  • томатний соус - 175 мл;

  • основа для піци.


  • Приготування
    Приправте м'ясний фарш і розділіть його на невеликі порції. Кожну з таких порцій скачайте і обсмажте до зарум'янювання. Змастіть поверхню тіста соусом, розподіліть по ній половину сиру, потім тонкі скибочки м'ясних виробів і обсмажені тюфтельки. Посипте все залишилися сиром і відправте запікатися при 215 градусах 15 хвилин.