Небагато зможуть відмовити собі в задоволенні поласувати шматочком ароматною домашньої піци. Особливо апетитні і спокусливі вироби на хрусткому тісті. Про нього ми і поговоримо сьогодні і розповімо, як зробити основу для хрусткої піци з дріжджами і без їх участі.
Як зробити смачне тонке хрустке тісто для піци - рецепт без дріжджів
Інгредієнти: пшеничне борошно – 320 г; тепле молоко – 125 мл; рослинна рафінована олія – 35 мл; два курячих яйця; щіпка солі. Приготування В широку миску просіваємо борошно пшеничне і змішуємо її з дрібкою солі. В окрему миску вбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо тепленьке молоко, рослинне масло і перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності, але не збиваємо. Вливаємо отриману рідку основу до борошні із сіллю і виробляємо заміс, домагаючись однорідності і пластичності. При необхідності можна підсипати ще трохи борошна. Вимішуємо тісто протягом десяти хвилин, а потім обертаємо зволоженим рушником або тканинним відрізу і залишаємо при кімнатних умовах хвилин на п'ятнадцять.
Після цього розкачуємо отриманий борошняний кулю на припыленной борошном поверхні як можна тонше, і переносимо на промаслений лист. Наповнюємо піцу по своєму смаку і випікаємо в прогрітій духовці протягом приблизно тридцяти хвилин, встановивши при цьому температурний режим на рівні 180 градусів.
З такого тіста можна формувати як одну велику піцу, так і маленькі, поділивши його на частини, уклавши їх на пергаментний аркуш і розкачати до круглого пласта.
Смачне дріжджове тісто для піци з хрусткою скоринкою
Інгредієнти: вода фільтрована – 120 мл; цукровий пісок – 10 г; вершковий маргарин – 145 г; сметана – 85 м; борошно пшеничне – 480 г; одна чайна ложка сухих дріжджів; одне куряче яйце; щіпка солі. Приготування Змішуємо тепленьку воду з цукровим піском і сухими дріжджами і даємо сухим компонентів розчинитися. Поки дріжджі активуються в теплі, просіваємо на широку дошку борошно, викладаємо на неї м'який вершковий маргарин і обробляємо компоненти ножем, домагаючись отримання дрібної крихти. Формуємо по центру поглиблення, вбиваємо в нього яйце, додаємо сметану, додаємо дрібку солі, вливаємо дріжджову масу і замішуємо приємне на дотик, еластичне і не липнущее тісто. Даємо йому постояти в мисці в теплі і затишку хвилин тридцять і піднятися, а потім приступаємо до оформлення піци. Для цього поділяємо борошняний ком на частини бажаного розміру і розкачуємо як можна тонше. Промазуємо основу відповідним соусом і наповнюємо піцу по своєму смаку і випікаємо при температурному режимі 210 градусів протягом півгодини.