Вернуться назад Распечатать

Хрустке тісто для піци

Хрустке тісто для піци
Небагато зможуть відмовити собі в задоволенні поласувати шматочком ароматною домашньої піци. Особливо апетитні і спокусливі вироби на хрусткому тісті. Про нього ми і поговоримо сьогодні і розповімо, як зробити основу для хрусткої піци з дріжджами і без їх участі.

Як зробити смачне тонке хрустке тісто для піци - рецепт без дріжджів


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 320 г;

  • тепле молоко – 125 мл;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • два курячих яйця;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    В широку миску просіваємо борошно пшеничне і змішуємо її з дрібкою солі. В окрему миску вбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо тепленьке молоко, рослинне масло і перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності, але не збиваємо. Вливаємо отриману рідку основу до борошні із сіллю і виробляємо заміс, домагаючись однорідності і пластичності. При необхідності можна підсипати ще трохи борошна. Вимішуємо тісто протягом десяти хвилин, а потім обертаємо зволоженим рушником або тканинним відрізу і залишаємо при кімнатних умовах хвилин на п'ятнадцять.
    Після цього розкачуємо отриманий борошняний кулю на припыленной борошном поверхні як можна тонше, і переносимо на промаслений лист. Наповнюємо піцу по своєму смаку і випікаємо в прогрітій духовці протягом приблизно тридцяти хвилин, встановивши при цьому температурний режим на рівні 180 градусів.
    З такого тіста можна формувати як одну велику піцу, так і маленькі, поділивши його на частини, уклавши їх на пергаментний аркуш і розкачати до круглого пласта.

    Смачне дріжджове тісто для піци з хрусткою скоринкою


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 120 мл;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • вершковий маргарин – 145 г;

  • сметана – 85 м;

  • борошно пшеничне – 480 г;

  • одна чайна ложка сухих дріжджів;
  • Хрустке тісто для піци

  • одне куряче яйце;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Змішуємо тепленьку воду з цукровим піском і сухими дріжджами і даємо сухим компонентів розчинитися. Поки дріжджі активуються в теплі, просіваємо на широку дошку борошно, викладаємо на неї м'який вершковий маргарин і обробляємо компоненти ножем, домагаючись отримання дрібної крихти. Формуємо по центру поглиблення, вбиваємо в нього яйце, додаємо сметану, додаємо дрібку солі, вливаємо дріжджову масу і замішуємо приємне на дотик, еластичне і не липнущее тісто. Даємо йому постояти в мисці в теплі і затишку хвилин тридцять і піднятися, а потім приступаємо до оформлення піци. Для цього поділяємо борошняний ком на частини бажаного розміру і розкачуємо як можна тонше. Промазуємо основу відповідним соусом і наповнюємо піцу по своєму смаку і випікаємо при температурному режимі 210 градусів протягом півгодини.