Лазанья – неймовірно смачне блюдо італійської кухні, що складається з шарів тіста, смачною соковитою начинки і ніжного соусу. Ця страва настільки смачне, що існує безліч різних способів його приготування. Сьогодні ми розглянемо з вами, як швидко приготувати лазанью з макаронів і заощадити свій час.
Рецепт лазаньї з макаронами і фаршем
Інгредієнти: макарони дрібні – 300 г; домашній м'ясний фарш – 500 г; цибулина – 1 шт.; натуральний томатний соус – 3 ст. ложки; сир – 100 г; олія оливкова ; спеції. Для соусу:
молоко коров'яче – 500 мл; борошно пшеничне – 2 ст. ложки; масло вершкове – 50 г; горіх мускатний мелений – за смаком. Приготування Для приготування лазаньї з макаронів в домашніх умовах, спочатку чистимо цибулину, шаткуємо її і злегка обсмажуємо на оливковій маслечко. Потім викладаємо сирий фарш, додаємо спеції і тушкуємо на слабенькому вогні. Через 15 хвилин вливаємо томатний соус і тушкуємо до готовності.
Для соусу спочатку пасеруємо окремо борошно, а потім порціями вливаємо молоко і кидаємо дрібку меленого мускатного горіха. Проварюємо до закипання і обережно знімаємо з плити.
Макаронні вироби відварюємо до напівготовності. Скляну форму промазуємо маслом, викладаємо макарони, посипаємо сиром, поливаємо білим соусом і розподіляємо фарш. Потім знову повторюємо всі шари і випікаємо ліниву лазанью з макаронами в духовці при 200 градусах близько години.
Рецепт лазаньї з макаронів
Інгредієнти: макарони дрібні – 300 г; натуральний фарш яловичий – 400 г; морква – 50 г; цибулина – 1 шт.; часник – за смаком; солодкий червоний перець – 1 шт.; помідори дрібні – 200 г; свіжа зелень – за смаком; олія оливкова – за смаком; цукор дрібний – 1 ст. ложка; спеції; сир – 100 р. Для соусу:
борошно – 5 ст. ложок; молоко – 2 ст.; спеції; масло вершкове – 2 ст. ложки. Приготування Для приготування лазаньї з макаронів, цибулю чистимо і дрібно шаткуємо, а часник видавлюємо через прес. Морквину обробляємо і рубаємо тонко на тертці. Помідори обполіскуємо і рубаємо тонкими кружечками. Болгарський перчик нарізаємо соломкою, а сир натираємо на маленькій тертці. Відварюємо макарони до напівготовності в киплячій воді.
Для приготування соусу розтоплюємо в ковшичке масло і поступово всипаємо борошно. Потім вливаємо холодне молоко і кидаємо за смаком спеції. Варимо суміш до загустіння хвилин 10 і знімаємо з плити.
Цибулю і часник підрум'янюємо на сковороді кілька хвилин, додаємо перець, моркву і порізану свіжу зелень. В самому кінці викладаємо м'ясний фарш, приправляємо спеціями і обсмажуємо хвилин 10. Далі розподіляємо зверху помідори і злегка сахарим. Форму промазуємо маслом, на дно виливаємо трохи соусу і розподіляємо частину макаронів. Тепер розкладаємо м'ясну начинку з овочами і повторюємо всі шари. Посипаємо зверху рясно сиром і відправляємо заготовку на півгодини в розігрітий духову шафу. По закінченні часу лазанья з макаронів з фаршем готова!