Далеко не всі вживають печінку, так скажемо, в чистому вигляді, особливо діти. Але їсти її треба, тому тут на виручку приходять оладки, які швидко готуються, а смакові якості можна підігнати під самого шкідливого їдця з допомогою добавок. Видів і рецептів існує безліч, та ви і самі можете придумати свій, або доопрацювати чужий. А ми представимо вам три різних варіанти цієї страви.
Як приготувати печінкові оладки без борошна з курячої печінки з манкою - рецепт
Інгредієнти: печінка куряча – 1/2 кг; цибуля – 1 цибулина; крупа манна – 125 г; яйце – 3 шт.; часник – 2 зубки; масло рослинне – 80 г; перець; сіль. Приготування Куряча печінка часто продається погано обробленої, так що запасіться терпінням і переберіть всі шматочки відокремлюючи від них непотрібні частини, які звисають або схожі на шматочки жиру. Потім добре промийте печінку і дайте стекти воді. Подрібнити печінку можна як за допомогою блендера, так і з допомогою м'ясорубки, так само йдуть справи і з подрібненням лука, а ось часник краще продавити через спеціальний прес. Всі інгредієнти змішайте подрібнені разом, додайте яйце, манку, перець і сіль, після чого гарненько вимісіть і залиште на півгодини, щоб манка набрала вологу. Після того як манка набухла, викладайте так зване тісто з курячої печінки з допомогою ложки на заздалегідь розігріту сковороду з олією. Час обсмажування триває близько трьох хвилин з кожного боку.
Оладки з курячої печінки з морквою для дітей
Інгредієнти: куряча печінка – 1/2 кг; яйце – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; морква – 1 г; борошно – 2 ст. ложки; вершки 15% – 2 ст. ложки; сіль – 5 р; рослинне масло – 80 р. Приготування Ретельно і скрупульозно вимийте печінка, обріжте все непотрібне і дайте стекти воді. Очистіть моркву і подрібніть її на самій дрібній тертці, так як готуєте для дітей. Цибулю і печінку подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера. З'єднайте овочі і печінку, по черзі додаючи всі інші інгредієнти, крім олії. Борошно вводите обережно, частинами, перемішуючи для того, щоб виключити появу грудочок. Знову все добре вимішайте і залиште на 10 хвилин. Консистенція повинна вийти ближче до сметані. Тепер, як і звичайні оладки, викладайте з допомогою ложки або маленького ополоника на розігріту сковороду з маслом. Обсмажувати необхідно з двох сторін, але не забувайте, що робите це для дітей, тому не засмажуйте сильно, до дуже темної кірочки. А після вилучення зі сковороди покладіть на звичайне паперове рушник, щоб прибрати надлишки смаженого олії.
Смачні оладки з курячою печінкою
Інгредієнти: куряча печінка – 800 г; яйце – 4 шт.; сир плавлений – 300 г; печериці – 200 г; цибуля – 4 цибулини; морква – 1 г; часник – 1 зубок; крупа манна – 100 г; борошно – 200 г; вершки 15% – 2 ст. ложки; сіль; сода – 1/2 ч. ложки; мускатний горіх – щіпка; майонез – 50 г; рослинне масло – 80 р. Приготування Почніть з приготування начинки або пригріву як деякі говорять в цьому випадку. Вимийте гриби наріжте їх пластинками або соломкою і пережарьте їх з дрібно нарізаними двома цибулинами, щоб з грибів пішла майже вся рідина. Потім відваріть два яйця і поріжте дрібними кубиками. Це будуть дві різні начинки. Вимиту і оброблену печінку подрібніть разом з цибулею, застосувавши комбайн або блендер, потім введіть туди всі залишилися інгредієнти крім сиру, часнику, олії та майонезу.
Добре вимісіть, особливо в процесі додавання борошна. Потім залиште на 30 хвилин (манка повинна увібрати вологу і набрякнути). Тепер на розігріту сковороду викладіть печінкову суміш, а зверху одну з начинок, потім через три хвилини переверніть на іншу сторону. Намагайтеся, щоб кількість оладок з однією та іншою начинкою було одно. Після того, натертий сир змішайте з майонезом і пропущеним через прес часником. Цією сумішшю намазуйте оладки з однією начинкою, а зверху викладайте оладки з іншою начинкою, отримуючи таким чином міні торт з печінкових оладок.