Біляші – це традиційне блюдо татарської кухні, що представляє собою пишні м'ясні пиріжки . Це ласощі займає сьогодні особливе місце в меню багатьох ресторанів швидкого харчування і закусочних. Але люди, які хоч раз готували їх в домашніх умовах, навряд чи захочуть їсти покупної варіант. Ми розповімо вам деякі прості і перевірені рецепти тесту для біляшів.
Простий рецепт тіста для біляшів
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; цукор дрібний – 15 г; молоко коров'яче – 15 ст.; свіжі швидкорозчинні дріжджі – 30 г; сіль харчова – 1 щіпка; борошно – 4 ст. Приготування Молоко злегка підігріваємо, кладемо свіжі дріжджі і відставляємо в сторону. Потім всипаємо цукор, борошно і замішуємо ложкою рідке тісто, що нагадує нежирну сметану. Зверху накриваємо його чистим рушником і наполягаємо 45 хвилин. Заздалегідь виймаємо з холодильника вершкове масло і чекаємо, поки воно стане м'яким. Після цього додаємо в нього сіль і перекладаємо у підійшла опару. Ретельно перемішуємо, додаємо решту борошна і замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його підніматися на 1 годину, а тим часом готуємо м'ясну начинку. Після закінчення часу, просте і швидке дріжджове тісто для біляшів готово!
Простий рецепт тесту на кефірі для біляшів
Інгредієнти: борошно – 700 г; сіль дрібна – щіпка домашній кефір – 1 склянка; яйце – 2 шт.; цукор білий – 1 ст. ложка; харчова сода – 5 г; масло рослинне – 50 мл Приготування Для приготування простого тіста без дріжджів для біляшів, кефір переливаємо в глибоку посуд, кидаємо харчову соду і розмішуємо. Потім кладемо цукровий пісок, сіль, вводимо яйця і вливаємо маслечко. Після цього додаємо невеликими порціями борошно і швиденько перемішуємо. Замішуємо еластичне тісто, загортаємо його в целофановий пакетик і залишаємо на півгодини в теплі.
Простий рецепт тіста для біляшів без дріжджів
Інгредієнти: молоко коров'яче – 1 ст.; кефір нежирний – 1 ст.; яйце – 4 шт.; цукор – 10 г; борошно – 12 кг; сода харчова – 5 г; масло рослинне – 70 мл Приготування Виливаємо В миску кефір і молоко. Потім розбиваємо яйця і злегка збиваємо. Далі, не зупиняючись, кидаємо сіль, харчову соду і цукор. Поступово вводимо муку, масло і ретельно вимішуємо однорідне і щільне тісто. Загортаємо його в целофановий пакетик і прибираємо на 10 хвилин у тепле місце. Після цього формуємо біляші і обсмажуємо їх в глибокій сковороді на розпеченому рослинному маслечко.
Просте дріжджове тісто для біляшів
Інгредієнти: вода – 400 мл; цукор білий – 15 ст. ложки; сіль – щіпка; масло рослинне – 50 мл; борошно – 600 г; дріжджі сухі швидкорозчинні – 10 р. Приготування
Воду злегка підігріваємо і переливаємо в глибоку тарілку. Потім додаємо сухі дріжджі, додаємо цукор і трохи борошна. Збиваємо все віночком, накриваємо зверху рушником і залишаємо на 30 хвилин. Далі вводимо борошно, сіль і вимішуємо еластичне просте тісто для біляшів, вливаючи олію. Ліпимо кульку і прибираємо його на 45 хвилин.
Просте і швидке тісто для біляшів
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; дріжджі сухі швидкорозчинні – 1 пакетик; молоко 32% – 500 мл; сіль – щіпка; цукор – 1 ст. ложка; маргарин – 1 пачка; борошно – 15 ст. Приготування Яйця збиваємо міксером, вливаємо молоко, кидаємо дрібну сіль і цукор. Не зупиняючись, викладаємо м'який маргарин і ретельно перемішуємо. Потім порціями всипаємо борошно і кидаємо сухі дріжджі. Замішуємо м'яке тісто, промазуємо його з усіх боків рослинним маслом і прибираємо на 2 години на холод. Потім дістаємо його, обминаємо і приступаємо до формування біляшів.