Вернуться назад Распечатать

Курячі ніжки в фользі в духовці

Курячі ніжки в фользі в духовці
Всім любителям курячих страв пропонуємо на замітку дуже простий і смачний рецепт приготування курячих ніжок у фользі в духовці. Таке соковите страву краще всього поєднується з картопляним гарніром або овочами.

Курячі ніжки в фользі в духовці


Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 1 кг;

  • масло рослинне – 30 мл


  • Для маринаду:

  • сухе біле вино – 3 ст. ложки;

  • часник – 1 зубчик;

  • сухі трави – за смаком;

  • спеції ;

  • гірчиця гостра – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як почати приготування курячих ніжок у фользі, робимо маринад. Для цього зубчик часнику чистимо, видавлюємо через прес і змішати з гострою гірчицею. Потім додаємо спеції, трави і вливаємо трохи білого вина. Курячі гомілки промиваємо, витираємо рушником і викладаємо в маринад. Залишаємо м'ясо хвилин на 50 а потім перекладаємо ніжки на лист фольги, змащене рослинним маслом. Зверху накриваємо заготівлю другим листом і щільно загортаємо все. Блюдо викладаємо на деко і ставимо в гарячу духовку на 40 хвилин. Потім акуратно дістаємо запечені курячі ніжки, розгортаємо фольгу і подаємо до столу з улюбленим соусом і овочами.

    Курячі ніжки в фользі з картоплею


    Інгредієнти:

  • ніжки курячі – 5 шт.;

  • картопля – 6 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • перець болгарський солодкий – 5 штук;

  • помідори – 5 шт.;

  • майонез – за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Для маринаду:

  • цибулина – 3 шт.;

  • вино – 100 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і подрібнюємо блендером в однорідну масу. Виливаємо її в миску, додаємо спеції і вливаємо за бажанням сухе вино. Стиглі помідори, картоплю, цибулю і болгарський перець обробляємо і нарізаємо тонкими кружечками. Потім овочі підсолюємо за смаком і відставляємо в сторону. Курячі гомілки промиваємо, обсушуємо, натираємо приготовленим маринадом.
    Курячі ніжки в фользі в духовці
    Залишаємо м'ясо хвилин на 40 просочуватися ароматною сумішшю. Після цього беремо аркуш харчової фольги, складаємо його в два шари, промазуємо маслом і викладаємо кільця ріпчастої цибулі. Далі розподіляємо куряче м'ясо і накриваємо картоплею, помідорами і солодким перцем. Зверху промазуємо овочі майонезом і щільно загортаємо все у фольгу. Викладаємо заготовку на деко і запікаємо 45 хвилин у духовці. Потім верхній шар фольги акуратно розгортаємо і чекаємо ще 5 хвилин, щоб курячі ніжки з овочами трохи підрум'янилися. Гаряче страву прикрашаємо свіжою рубаною зеленню.