Вернуться назад Распечатать

Як приготувати підливу з м'ясом?

Як приготувати підливу з м'ясом?
Кращий спосіб урізноманітнити будь гарнір з овочів , круп або макаронів – приготувати до нього підливу. Густий соус на різній основі виходить ще більш насиченим, якщо доповнити його м'ясом. У хід може йти яловичина, будь дичину і навіть курятина (червоне м'ясо) – вийде гарантовано смачно. Докладніше про те, як приготувати підливу з м'ясом, ми розповімо в цьому матеріалі.

Як правильно приготувати підливу з м'ясом і борошном?


Інгредієнти:

  • яловичина - 540 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • червоний цибуля - 65 г;

  • печериці - 470 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • борошно - 15 г;

  • яловичий бульйон - 365 мл;

  • сушений чебрець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розділіть яловичину на тонкі смужки. Добре розігрійте жаровню, розтопіть в ній вершкове масло і обсмажте м'ясо максимально швидко, щоб воно лише встиг схопитися рум'яною скоринкою зовні. Далі перекладіть його на окрему тарілку, а в коминку, не моя її, обсмажте подрібнену цибулю. Коли шматочки останнього стануть прозорими, покладіть гриби, дайте вологи з них вийти і посипте все борошном. Влийте соєвий соус, додайте чебрець і почніть поступово вливати бульйон, розбавляючи підливу. Поверніть м'ясо до соусу і залиште нудитися до загустіння.

    Як приготувати підливу з м'ясом до макаронів?


    Кращі підливи до макаронів містять м'ясо в своєму складі, чого вартий один болоньєзе? Сьогодні ми збережемо деякі елементи цього класичного соусу, зробивши оригінальну, не менш смачну підливу.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • м'ясний фарш - 480 м;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • вершкове масло - 35 г;

  • червоне вино - 65 мл;

  • винний оцет - 5 мл;

  • м'ясний бульйон - 230 мл;

  • вершки - 35 мл;

  • борошно - 10 р.


  • Приготування
    Почніть приготування овочевий з засмажки, що складається з одного лише подрібненої цибулі. До спассерованному на суміші масел цибулі додати м'ясний фарш і збільшіть жар. Коли фарш помітно підрум'яниться, влити оцет і вино, а потім відскребіть всі прилиплі шматочки з дна сковороди. Дайте алкоголю практично повністю випаруватися, потім посипте вміст сковороди борошном і залийте бульйоном. Залиште підливу побурлить на середньому вогні до загусання, а потім відразу змішуйте з свежесваренными макаронами.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати підливу з м'ясом в мультиварці, то адаптуйте цей рецепт, проводячи все ті ж маніпуляції в режимі «Випічка».

    Як приготувати швидкий і смачну підливу з м'ясом?


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • часник - 2 зубки;

  • борошно - 15 г;

  • темне пиво - 475 мл;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • томатна паста - 15 г;

  • цукор - 5 г;

  • тушонка - 180 р.


  • Приготування
    Дістаньте трохи жиру з банки з тушонкою і, розтопивши його, використовуйте для пасерування цибулі з часником. Коли зажарка підрум'яниться, посипте все борошном і розведіть борошняну суміш пивом. Додайте цукровий пісок, томат, вустер і викладіть тушонку. Залиште підливу на вогні 15 хвилин.

    Як приготувати підливу з м'ясом до пюре?


    Приготування цієї підливи займе більше часу, ніж приготування пюре, але кожна хвилина цього процесу буде коштувати того.
    Інгредієнти:

  • жменя свіжого чебрецю з орегано і розмарином;

  • часник - 5 зубків;

  • ріпчаста цибуля - 270 г;
  • Як приготувати підливу з м'ясом?

  • яловичина (лопатка) - 890 м;

  • вершкове масло - 60 г;

  • пляшка сухого червоного вина.


  • Приготування
    Підрум'яньте яловичу лопатку з цибулею на вершковому маслі, видавіть часник, посоліть все і доповніть нарізаними травами. Залийте вміст жаровні пляшкою сухого вина. Дочекавшись закипання, зменшіть жар і накрийте посуд кришкою. Тушкуйте м'ясо не менше 2 годин, чекаючи тієї пори, коли шматочки почнуть розпадатися на волокна.