Печінка – один з найбільш незвичайних продуктів, який можна або любити, або категорично ненавидіти. У будь-якому випадку, заперечувати його колосальну користь безглуздо. Якщо ви хочете приготувати багатий вітамінами і мікроелементами продукт, але не банальним способом, то спробуйте рецепт печінкових оладок з яловичої печінки. У додатку соусу зі сметани або навіть без неї ви отримаєте дивно смачну закуску, годиться для подачі навіть під час сніданку.
Оладки з яловичої печінки – рецепт
Класичні печінкові оладки готуються з додаванням борошна в якості згущувача. Борошно можна підсипати за бажанням: чим густіше буде тісто, тим товщі вийдуть оладки.
Інгредієнти: борошно - 180 г; яйця - 3 шт.; яловича печінка - 530 г; сода - 1 ч. ложка; молоко - 55 мл; сметана - 140 г; часниковий зубок; жменя зелені кропу. Приготування Яловичу печінку очистити від плівок і добре промийте. Шматочки печінки покладіть в блендер і збийте на максимальній швидкості в однорідну пасту. Додайте до печінки борошно і збиті яйця, влийте молоко і підсипте соду. Повторно збийте тісто і не забудьте посолити. Відбирайте порції тіста ложкою і обсмажуйте його у великій кількості олії до рум'янцю з обох сторін. Слідкуйте за тим, щоб вогонь при цьому не був занадто сильним, інакше печінка перепалиться і буде гірчити.
Готові оладки подавайте з соусом із суміші сметани, рубаною зелені і часнику.
Ніжні оладки з яловичої печінки з морквою
Інгредієнти: яловича печінка - 980 р; яйця - 2 шт.; борошно - 190 г; томатна паста - 25 г; рослинне масло - 35 мл; морква - 75 г; часник сушений - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати печінкові оладки з яловичої печінки, підготуйте продукт, очистивши його від плівок і проток, а потім ретельно промивши його від залишків крові. Підготовлену печінку перетворіть в пасту будь-яким зручним чином. До печінковому фаршу додайте дрібно натерту моркву, борошно, пюрированный часник і яйця. Покладіть трохи томатної пасти і влийте масло. Не забувайте і про сіль. Обсмажуйте ніжні оладки з краплею олії до рум'яного кольору.
Оладки з печінки яловичої з манкою
В якості альтернативного згущувача для тесту можна використовувати і манну крупу, правда в такому випадку, приготування займе трохи більше часу із-за того, що манці необхідно буде розбухнути, щоб не хрустіти на зубках.
Інгредієнти: яловича печінка - 530 г; яйця - 3 шт.; манна крупа - 55 г; молоко - 45 мл; майонез - 45 р. Приготування Промивши очищену яловичу печінку, подрібніть її. Манку залийте збитими з молоком яйцями і залиште на 20 хвилин. Через відведений час змішайте набряклу масу з печінковим фаршем, додайте майонез і сіль. Обсмажуйте оладки на промасленим сковороді до повної готовності.
Подавайте оладки з яловичої печінки з рисом або картопляним пюре, нарізаними овочами, макаронами або улюбленим соусом.
Смачні оладки з яловичої печінки
Печінкова маса може тримати форму і за рахунок хлібного м'якушки, як звичайні котлети. Крім того, завдяки хлібу, маса вийде дивно ніжною, а кількість котлет збільшиться.
Інгредієнти: яловича печінка - 540 г; часник - 2 зубки; ріпчаста цибуля - 95 г; білий хліб - 75 г; молоко - 45 мл; яйця - 3 шт. Приготування Підготувавши яловичу печінку, перетворите її в фарш і приправте його. Туди ж видавіть часник і додайте максимально дрібно нарізану цибулю. Збийте яйця і додайте їх до печінки. Залийте Молоком хлібний м'якуш, залиште його на кілька хвилин, відіжміть і перекрутіть. Змішайте м'якуш з печінкою і приступайте до обжарке оладок.