Судак, запечений у фользі – це просто, смачно і корисно. А якщо зробити його разом з картоплею, то ви заощадите час на приготування гарніру і ситно нагодувати всю сім'ю.
Рецепт судака, запеченого у фользі по-польськи
Інгредієнти: судак – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; помідор – 1 шт.; спеції ; лимон, гірчиця домашня – за смаком. Приготування Рибу обробити, потрошимо і ретельно промиваємо. Потім робимо поперек тушки невеликі надрізи і натираємо її спеціями.
Не гаючи часу, готуємо овочі: помідор обполіскуємо, шаткуємо скибочками, а очищений рубаємо цибулю півкільцями. Лимон нарізаємо тонкими кільцями. Тепер викладаємо судака на лист фольги, вставляючи в надрізи шматочки помідорів і лимона. Гірчицю змішуємо з лимонним соком і змащуємо цим соусом рибу з двох сторін. Залишилися овочами начиняємо тушку, загортаємо у фольгу і запікаємо судака у фользі в духовці півгодини при температурі 200 градусів.
Запечений судак з картоплею в фользі
Інгредієнти: судак – 1 кг; майонез – 2 ст. ложки; картопля – 1 кг; масло рослинне – 2 ст. ложки; спеції. Приготування Рибу обробити, видаляємо зябра і промиваємо. Для маринаду змішуємо майонез зі спеціями, натираємо судака і залишаємо на 30 хвилин просочуватися. Тим часом чистимо картоплю, посипаємо спеціями і викладаємо на деко застелений фольгою. Замаринованого судака фаршируємо рубаною зеленню і викладаємо зверху, збризкуючи рослинним маслом. Накриваємо фольгою, закріплюємо щільно краю і запікаємо 40 хвилин в духовій шафі при 180 градусах.
Рецепт судака в духовці у фользі
Інгредієнти: судак свіжий – 1 шт.; сметана жирна – 400 мл; лимон – 2 шт.; цибулина – 3 шт.; олія рослинна; спеції; сир – 250 р. Приготування Перед тим, як почати готувати судака у фользі, рибу промиваємо, обсушуємо і робимо на ній невеликі
надрізи. Потім рясно натираємо спеціями і скроплюємо лимонним соком. Цибулини чистимо, тоненько шаткуємо й підрум'янюємо на рослинному маслечко, подсаливая за смаком. Сметану збиваємо зі спеціями і рясно промазуємо рибку зі всіх сторін цієї сумішшю. Всередину черевця викладаємо обсмажені цибулю, загортаємо судака у фольгу і запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Потім виймаємо заготівлю, розгортаємо, щедро присипаємо сиром і прогріваємо ще 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився. Тепер перекладаємо нашого судака на красиве блюдо і подаємо до столу.