Сьомга – неймовірно корисна і смачна риба. І що вдвічі приємно, вона дуже проста в приготуванні. Смак страв з сьомги важко зіпсувати, тому що вона дуже добре поєднується з багатьма овочами і гарнірами. Головне рибу не смажити, тому що при цьому вона втрачає більшість всіх корисних жирів, мікроелементів і вітамінів. У цій статті ми докладно розповімо, як правильно приготувати стейк з сьомги в фользі, щоб отримати максимальну кількість вітамінів і задоволення від цієї соковитою і ніжною риби.
Рецепт стейків сьомги запечених в духовці у фользі
Цей рецепт дозволить приготувати соковиту рибу з найніжнішим смаком.
Інгредієнти: кріп – 1 пучок; стейк сьомги – 2 шт.; часник – 3 зубчики; лимон невеликий – 1 шт.; олія оливкова Extra Virgin – 45 г; сіль, майоран, перець. Приготування Кріп дрібно порубаємо, часник подрібнити за допомогою преса. З лимона видавимо сік, якщо туди потрапили насіння, витягнемо їх. Змішаємо в піалі масло, майоран, сіль, сік лимона, перець, часник і кріп, гарненько перемішати. Стейки моєму, добре обсушуємо і поміщаємо в глибоку тарілку, зверху заливаємо отриманим маринадом. Маринуємо близько півгодини, потім рибу викладаємо на лист фольги, загортаючи краї «човником», так щоб верх риби був відкритий. Зверху поливаємо маринадом і йдіть в духовку на 185 градусів.
Існує безліч думок з приводу того, скільки запікати стейк сьомги в фользі. Це залежить від товщини стейка. Але якою б товщини не був ваш шматок риби, ми рекомендуємо готувати близько 20 хвилин, плюс-мінус 5 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб риба приготувалася. Весь інший час вона буде просто высушиваться.
Стейк з сьомги з овочами у фользі
Риба, приготована за цим рецептом, стане окрасою та святкового і буденного столу. Запікається вона вже з гарніром, що дуже спрощує і скорочує приготування їжі.
Інгредієнти: лимон – 1/2 шт.; помідор невеликий – 1 шт.; стейк сьомги – 1 шт.; цибуля – 1/2 шт.; часник – 1 зубочек; морква – 1/2 шт.; картопля – 1 шт.; соєвий соус (не солоний) – 2 ст. ложки; спеції для риби , оливкова олія. Приготування Картоплю нарізаємо тоненькими пластинками, моркву і цибулю – півкільцями. Помідори очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками. В піалі змішуємо соєвий соус, сік лимона, подрібнений часник, спеції для риби, морква і цибуля. Стейк товщиною 2 сантиметри добре миємо і висушуємо. Великий шматок фольги кладемо блискучою стороною вгору, змащуємо її маслом. Картопляні пластинки викладаємо у вигляді подушки для риби, зверху кладемо стейк, в серединку його викладаємо помідори, а зверху виливаємо на нього маринад з овочами. Акуратно запаковуємо, щоб не пошкодити фольгу, інакше весь сік витече в ході приготування. Запікаємо 20 хвилин, при температурі 195 градусів.