Італійські великі макаронні вироби каннеллоні, як правило, готують шляхом фарширування і подальшого запікання в духовці під соусом та сиром. З нашого рецепта, запропонованого нижче, ви дізнаєтеся, як приготувати каннеллоні з м'ясним фаршем і овочевим наповненням під молочно-вершковим соусом, який називається бешамель .
Як правильно приготувати каннеллоні з м'ясним фаршем в домашніх умовах?
Інгредієнти: каннеллоні – 12 шт.; м'ясний фарш – 420 г; цибуля ріпчаста – 280 м; часник – 2 зубчики; морква – 80 г; соус томатний – 150 г; твердий сир – 220 г; молоко – 900 мл; вершкове масло – 125 г; борошно – 90 г; рослинна олія; мелений чорний перець; суміш сухих італійських трав; сіль. Приготування Першим ділом зробимо начинку для каннеллоні. Для цього очищаємо і шаткуємо дрібненькими кубиками ріпчасту цибулю і часник, а моркву чистимо і пропускаємо через дрібну тертку. Закладаємо підготовлений овочевий набір в сковороду з прогрітим рафінованим маслом і пасеруємо протягом семи хвилин. Тепер додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його разом з овочами, помішуючи і розминаючи грудки, ще протягом десяти хвилин. Заправляємо масу сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо томатний соус і тушкуємо під кришкою на вогні слабкої інтенсивності ще протягом п'яти хвилин. Після цього знімаємо начинку з вогню, даємо охолонути, і перемішуємо з натертим сиром, взявши половину від загальної його кількості.
У великій товстостінній сковороді або сотейнику розпускаємо вершкове масло, додаємо борошно і пасеруємо її, неперервно інтенсивно помішуючи, до придбання золотистого відтінку. Тепер вливаємо тепле молоко, також постійно посилено заважаючи, присмачую масу сіллю, меленим чорним перчиком, додаємо суміш сухих італійських трав, прогріваємо соус до кипіння і знімаємо з вогню.
Наповнюємо каннеллоні приготовленої начинкою не занадто щільно, щоб уникнути розтріскування в процесі подальшого приготування і викладаємо у форму для запікання, промазавши її дно спочатку маслом, а потім приготованим соусом. Заливаємо також нафаршировані макаронні вироби соусом зверху так, щоб вони були повністю покриті їм. Якщо його кількість виявилося для цього недостатнім, додаємо трохи бульйону або води.
Притрушиваем поверхню страви залишилися натертим сиром і розташовуємо в прогрітій духовці. Температурний режим для цього страви встановлюємо на рівні 185 градусів, а готуємо його протягом тридцяти хвилин.