Смачну лазанью можна приготувати на вечерю в два рахунки, приклавши зовсім трохи зусиль. Одним з головних інгредієнтів цієї страви виступають листи, які йдуть упереміж з начинкою. Їх можна купити в супермаркеті або трохи потрудитися і зробити самостійно. А ми вам в цьому допоможемо та розповімо, як приготувати тісто для лазаньї будинку.
Рецепт тіста для лазаньї в домашніх умовах
Інгредієнти: борошно – 400 г; масло рослинне – 30 мл; яйце – 3 шт.; сіль. Приготування Отже, для приготування тіста для лазаньї в домашніх умовах, просіваємо на стіл борошно, зверху робимо поглиблення і вбиваємо сирі яйця. Потім вливаємо трохи рослинної олії і ретельно вимішуємо масу до еластичного стану. Після замісу залишаємо тісто на 40 хвилин, а потім розділяємо на однакові частини і дуже тонко розкочуємо. Залишаємо листи хвилин на 30 щоб вони трохи підсохли. Перед складанням лазаньї, їх можна проварити у воді з додаванням масла і солі.
Рецепт листкового тіста для лазаньї
Інгредієнти: борошно – 500 г; масло вершкове – 1 пачка; яйце – 2 шт.; сіль – щіпка; оцет 9% – 1 ст. ложка; холодна вода – 400 мл Приготування Борошно змішуємо з рубаним маслом до стану однорідної дрібної крихти. У невелику каструльку наливаємо холодну воду і розчиняємо у ній оцет і сіль. Отриману рідину акуратно вливаємо в борошно з маслом і швиденько замішуємо однорідне тісто, підливаючи по необхідності воду. Потім скачуємо тісто в грудку, загортаємо в плівочку і прибираємо в холодильник. Через 2 години розкачуємо його в пласт, нарізаємо рівними прямокутниками і промазуємо поверхню кожного маслом. Далі складаємо один на інший, тонко розкачуємо і знову нарізаємо пластами. Трохи підсушуємо тісто і приступаємо до приготування лазаньї.
Рецепт приготування тіста для лазаньї
Інгредієнти: борошно – 500 г; молоко – 100 мл; яйце – 3 шт.; сіль. Приготування Яйця збиваємо в мисці, вливаємо молоко і кидаємо дрібку солі. Поступово вводимо борошно і вимішуємо не липнущее до рук тісто. Залишаємо його хвилин на 30 постояти, а потім розкачуємо і розрізаємо на однакові прямокутники. Відварюємо пласти у воді, підлив в каструлю трохи рослинного масла.
Тісто на лазанью в домашніх умовах
Інгредієнти: масло топлене – 1 ст. ложка; яйце – 5 шт.; борошно; куркума – за смаком; сіль. Приготування Беремо глибоку миску і насипати гіркою борошно. Потім кидаємо порошок куркуми, сіль і перемішуємо. Робимо зверху невелику воронку і вливаємо попередньо збиті з розтопленим маслом яйця. Замішуємо щільне тісто, ліпимо з нього кульку і, накривши серветкою, залишаємо на 10 хвилин. Далі ділимо на частини і розкачуємо кожну в тонкі листи. Після цього перекладаємо їх на паперові рушники і залишаємо підсихати. Потім перевертаємо їх на іншу сторону. Перед приготуванням лазаньї, кожен пласт акуратно опускаємо окремо у киплячу воду, підсолюємо і варимо 2 хвилинки.
Тісто для лазаньї в хлібопічці
Інгредієнти: борошно – 400 г; яйце – 3 шт.; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль. Приготування Тісто зовсім необов'язково місити вручну, а можна використати хлібопічку. Отже, яйця збиваємо з сіллю і виливаємо масу в контейнер. Потім додаємо рослинне масло, додаємо борошно і вибираємо функцію «Тісто для пельменів». Після закінчення часу виймаємо готове тісто, загортаємо в плівочку і прибираємо в холод. Через 30 хвилин розкачуємо його в тоненький пласт і вирізаємо прямокутник потрібного розміру. Перед приготуванням лазаньї, відварюємо листи в киплячій воді.