Картопляні зрази з фаршем доступні до приготування цілий рік, з цієї причини вони і здобули широку популярність на наших теренах. Невеликі котлетки з пюрированного картоплі з начинкою є самостійною стравою і подаються зі сметаною, неодмінно гарячими та хрусткими з обох сторін.
Картопляні зрази з м'ясним фаршем
Інгредієнти: бульби картоплі - 11 кг; яйце - 1 шт.; борошно - 15 г; ріпчаста цибуля - 115 г; фарш (яловичина) - 410 г; насіння кропу - 1 ч. ложка; часникові зубки - 3 шт. Приготування Перед тим, як приготувати картопляні зрази з м'ясним фаршем, слід поставити картопляні бульби на вогонь. Варити картоплю бажано в мундирах, неодмінно цілком. Останнє уточнення принципово, так як якщо ви зваріть нарізану картоплю, то на виході вийде картопляне пюре, яке не буде тримати форму.
Поки картопля на плиті, розігрійте сковороду і припустіть на ній нарізану цибулю. Коли цибульні шматочки стануть прозорими, доповніть їх розтертими в ступі насінням кропу і пюрированным часником. Через півхвилини викладіть м'ясний фарш і дайте підрум'янитися. Готову начинку охолодіть.
Цілий картопля пюрируйте і з'єднайте з яйцем і борошном. Візьміть порцію картоплі і викладіть трохи м'ясного фаршу поверх. Краї картопляної коржі зліпіть разом і підрум'яньте зрази у великій кількості рослинного масла.
Картопляні зрази з курячим фаршем в духовці
Інгредієнти: картопля - 12 кг; курячий фарш - 270 г; ріпчаста цибуля - 165 г; хлібні крихти - 25 г; борошно - 320 г; яйце - 1 шт.; тертий сир - 45 р. Приготування Відваріть картоплю в мундирах, охолодіть і очистіть його. Остиглі бульби розітріть в пюре, додавши одне яйце і всипте борошно. Тепер до начинки, для неї достатньо спасерувати подрібнену цибулю і доповнити його курячим фаршем. Коли фарш стане золотистим, змішайте його з хлібною крихтою. Візьміть порцію картопляного пюре і сформуйте його в коржик. У центр коржі покладіть порцію начинки з фаршу, защепіть краю так, щоб повністю покрити цю начинку. Перед запіканням обваляйте зрази в хлібній крихті, а після поставте в духовку на 10-12 хвилин при 190 градусах.
Картопляні зрази з фаршем і грибами
Ви також можете приготувати зрази з фаршем із залишків картопляного пюре – це оригінальний і смачний спосіб утилізації улюбленого гарніру, який провів у холодильнику більше доби.
Інгредієнти: картопляне пюре - 12 кг; яйце - 1 шт.; пшеничне борошно - 55 г; печериці - 190 г; м'ясний фарш - 370 г; ріпчаста цибуля - 65 г; сушена петрушка - 1 ч. ложка; кукурудзяне борошно - 45 р. Приготування Змішати картопляне пюре з яйцем і пшеничним борошном – оболонка для зраз готова. Тепер спасеруйте дрібно нарізані шматочки цибулі, поки вони не стануть прозорими. Коли цибуля буде обсмажена, змішайте засмажку з нарізаними шампіньйонами і посипте сушеної петрушкою. Дайте вологи з грибів випарується, а потім додайте м'ясний фарш. Коли м'ясо стане золотистим, охолодіть його. Викладіть порцію м'ясного фаршу поверх коржі з картопляного пюре, защепіть краю разом і обваляйте зрази в кукурудзяній муці. Підрум'яньте зрази з обох сторін в розігрітій олії.
Картопляні зрази з рибним фаршем
Інгредієнти: картопля - 740 г; яйця - 3 шт.; борошно - 65 г; сардини в олії - 320 г; зелень кропу - 1 ст. ложка. Приготування Відварені в мундирах картоплю очистіть і пюрируйте з одним яйцем. Додайте борошно.
Залишилися яйця зваріть круто і подрібніть з консервованою рибою і зеленню. На виході вийде подобу рибного фаршу на швидку руку. Сформуйте зрази з картоплі і риби, а потім обсмажте їх до зарум'янювання.